LiveWell_Fly
Bari15_Fly

סלט פריקי עם שקדים, עגבניות שרי, כרובית ובצל חרוכים

מאת: אלמוג-גולד רוטנברג
זמן קריאה: < 1 דקה
פריקי היא חיטה ירוקה שנקטפה לפי הגיעה לבשלות. מה שאומר שיש בה פחות גלוטן ויותר ויטמינים ומינרלים מאשר בחיטה יבשה. טעמה מעושן ומענג. מבשלים אותה כמו פסטה- בסיר מלא מים. וכשמתרככת מעט מסננים ושוטפים.

פריקי, חיטה מעושנת (123RF)

Bari15_In

המרכיבים

כוס חיטת פריקי

כ-20 עגבניות שרי

2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות גסות

כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים

1/3 כוסמים

ראש שום מפורק לשיניים (אין צורך לקלוף)

3-4 כפות שמן זית

מלח גס, פלפל טחון טרי

חופן שברי שקדים

אפשרויות תיבול והגשה: לימון או טחינה או פטה עיזים

אופן ההכנה

מבשלים את הפריקי כמו שמתואר למעלה.

שמית בתבנית גדולה את המים, את העגבניות, את הבצל ואת הכרובית.

ביניהם מפזרים את שיני השום מזליפים עליהם שמן זית וזורים מלח ופלפל.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים עד להשחמה קלה. מוציאים.

מערבבים את הפריקי עם הירקות מהתנור ועם חופן שברי שקדים.

אפשר לתבל בלימון או בטחינה.

אפשר לגרד מעט גבינת פטה עיזים מעל.

אלמוג-גולד רוטנברג, סיירת אפונה וגזר, מנחת קבוצות ומלווה אנשים ומשפחות להרגלי אכילה בריאים

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו