OF_FLYL
ECO_CU_FLYR

סלט פפאיה ומלפפון בסגנון תאילנדי

מאת: אייל שפרינגר וג'סיקה הלפרין

סלט זה הוא גרסה צמחונית של הסלט התאילנדי Yam Dtaeng Gwa. התאילנדים נוהגים לאכול סלטים דומים כדי לסייע לעיכול, הנפגע בקלות באקלים החם והלח השורר בארצם.

מלפפון ופפאיה הם חומרי גלם מיוחדים, אשר דווקא בהיותם טריים הם מכילים אנזימים פרוטיאוליטיים (מעכלי חלבון). תכונה זו מבטיחה שאכילת סלט כזה תומכת בטיפול בהפרעות עיכול שונות.

הסלט על כל מרכיביו, כולל החמוצים והחריפים, יכול לשמש להמרצת עיכול, להרגעת בחילות ולשיפור התיאבון.

ECO_CU_250

כאשר משמיטים מהמנה את אותם מרכיבים חמוצים וחריפים (המסומנים בכוכבית), מתקבל סלט מתקתק וקריר יותר. בצורה זו הסלט מתאים לטיפול בריריות מגורות של מערכת העיכול – אפתות, מוקוזיטיס וכיבים שונים.

 

המרכיבים

לסלט:

1/2 פפאיה קטנה חתוכה לרצועות בגודל זרת

1 מלפפון חתוך לרצועות דומות לרצועות הפפאיה (כשמערכת העיכול רגישה יש לקלף את המלפפון)

3 בצלצלי שאלוט פרוסים דק (*או בצל אחד סגול קטן חתוך)

חופן עלי כוסברה ונענע

לרוטב:

קורט מלח

*1 שן שום קלופה

*1 צילי אדום קטן

1 כפית סירופ מייפל קנדי טהור

* 1.5 כפות מיץ לימון או ליים

2 כפיות מים

 

אופן ההכנה

להכנת הרוטב, מרסקים במכתש ועלי או בפולסים במעבד מזון את המרכיבים הבאים, לפי הסדר, לקבלת ממרח: מלח, *שום, צילי, סירופ מייפל, *מיץ לימון ומים. מתקבל רוטב חמוץ, חריף ומלוח. מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב ומגישים.

*במצבים של ריריות מגורות, כיבי עיכול או פצעים בפה, יש להימנע משימוש במרכיבים החריפים.

 

המתכון מהספר בישולחיים מהוצאת פוקוס.

השאירו תגובה: