סלט סובה קייצי לשבועות
הימים הקרים של החורף מתחלפים להם בימים חמים ולחים.
הגוף מבקש מזון שיותר קל לעכל – מזון מקרר שיצנן לנו את הגוף.
שבועות הינו חג לכל האיכרים, שמחה גדולה על התבואות שהגיעו מאמא אדמה.
במתכון מטה, החיבור בין הדגן – אטריות סובה (כוסמת), קטניה – טופו והצנובר – זרעונים-שומן, יוצר לנו יחד חלבון מלא, או במילים אחרות – סלט שעשיר בפרוטאין מהטבע.
לפי ספר הזוהר, בליל שבועות נהוג לקרוא במהלך כל הלילה תיקון שבועות – מנהג המשול לקריאה של חלקים מסויימים מהתורה.
תיקון, למעשה, מחליף את המילה קישוט.
הכוונה היא שהאנשים שאומרים את ה"תיקון" הם השושבינים, המתפללים שמקשטים את הכלה – התורה, במהלך הלילה, לקראת כניסתה לחופה למחרת בבוקר, בעת קריאת עשרת הדיברות .
כדי להישאר ערניים ל"תיקון" שבועות, סלט כזה מושלם כארוחת ערב. הוא קליל ומתעכל בקלות.
לסלטי בריאות נוספים של אביטל סבג:
מתכון לסלט סובה קייצי לשבועות
מצרכים לכמות של 4 סועדים:
250 גרם חבילת אטריות סובה
100 גרם שעועית יריחו טרייה
2 שיני שום
2 זוקיני
250 גרם פטריות שונות: מלך היער, שימג'י
חופן כוסברה קצוצה
כוס פולי סויה
רבע כוס צנוברים
100 גרם טופו
2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן
מיץ מלימון שלם
כף שמן שומשום
חצי כוס מים
כפית מלח גס אטלנטי
כפית פלפל שחור טחון גס
2 כפות שומשום או צנובר
תבלינים שאוהבים כמו זעתר, קארי וטימין
הוראות הכנה:
קוצצים ומשרים את הפטריות עם רוטב סויה וכוס מים למשך שעתיים.
מעבירים לווק או למחבת ומבשלים עד שהמים מתאיידים.
חותכים את הזוקיני לפרוסות ואז שוב לארבע.
בסיר אידוי רותח מבשלים שעועית יריחו למשך 5 דקות, מסננים, ומעבירים דרך מים קרים לסיום הבישול.
מסירים את הקצוות וחותכים באלכסון ל-3.
חותכים את הטופו לקוביות, מוסיפים כפית שמן זית, כפית רוטב סויה ואיזה תבלינים שאוהבים (כמו זעתר, קארי וטימין).
משרים למשך שעה, מעבירים לתנור שחומם ל-200 מעלות, ואופים על נייר אפייה למשך 10 דקות.
בקערת הגשה מסדרים את כל המצרכים יחד, מוסיפים מלח ופלפל ומיץ לימון ומגישים.
אביטל סבג מלמדת עוד מתכונים בריאים, מיוחדים וטעימים במסגרת קורס הבישול "זן מסביב לשולחן". הלכנו לבדוק אותו בעצמנו – הפרטים כאן