Dikur_Fly
INS25_Fly

סלט נבטים סינים ברוטב סאטה

מאת: אביטל סבג - מחברת רב המכר ״חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן״, חוקרת, מרצה מטפלת בתזונה ורפואה סינית עתיקה, מנהלת את מרכז זן קואן אום בהוד השרון
זמן קריאה: < 1 דקה
אתם יודעים כבר עד כמה נבטים הם בריאים, אבל עדיין לא צורכים מהם מספיק בתזונה היומית? שילובם בסלט יכול להיות פתרון פשוט מצויין

סלט נבטים סינים ברוטב סאטה. צילום: אביטל סבג

LiveWell3_IN

נבטים סינים הם מקור מצוין לאנזימים, ויטמינים ונוגדי חמצון.

בסלט הבא הם משתלבים נהדר עם רוטב סאטה עשיר בטעמים המבוסס על חמאת בוטנים טבעית וטחינה גולמית.

תענוג לחך ולבריאות הגוף.

למתכוני בריאות נוספים עם נבטים:

מרק אסייאתי

סלט נבטי ברוקולי ירוק

טופו מוקפץ עם פטריות ונבטים

מתכון לסלט נבטים סינים ברוטב סאטה

מצרכים ל-4 סועדים:

כף שומשום מלא

3 ענפי בצל ירוק

חצי קילו נבטים סינים

2 מלפפונים

רבע חבילת כוסברה טרייה

החומרים לרוטב:

כף חמאת בוטנים

כף טחינה גולמית

כפית מלח גס אטלנטי

כף רוטב סויה אורגני ללא גלוטן

חצי כוס מים

הוראות הכנה:

שוטפים וחותכים את המלפפון לעיגולים דקים.

מעבירים לקערה את כל הנבטים יחד עם המלפפון, הבצל הקצוץ והכוסברה קצוצה.

מעבירים למעבד מזון את חומרי הרוטב, טוחנים לקבלת ממרח אחיד ויוצקים מעל הסלט.

מפזרים מעל שומשום ומגישים.


אהבתם את המתכון לסלט של אביטל סבג?

אביטל סבג מלמדת עוד מתכונים בריאים, מיוחדים וטעימים  במסגרת קורס הבישול "זן מסביב לשולחן". הלכנו לבדוק אותו בעצמנו – הפרטים כאן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו