סלט נבטים סינים ברוטב סאטה
מאת: אביטל סבג - מחברת רב המכר ״חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן״, חוקרת, מרצה מטפלת בתזונה ורפואה סינית עתיקה, מנהלת את מרכז זן קואן אום בהוד השרון
זמן קריאה: < 1 דקה
נבטים סינים הם מקור מצוין לאנזימים, ויטמינים ונוגדי חמצון.
בסלט הבא הם משתלבים נהדר עם רוטב סאטה עשיר בטעמים המבוסס על חמאת בוטנים טבעית וטחינה גולמית.
תענוג לחך ולבריאות הגוף.
למתכוני בריאות נוספים עם נבטים:
מתכון לסלט נבטים סינים ברוטב סאטה
מצרכים ל-4 סועדים:
כף שומשום מלא
3 ענפי בצל ירוק
חצי קילו נבטים סינים
2 מלפפונים
רבע חבילת כוסברה טרייה
החומרים לרוטב:
כף חמאת בוטנים
כף טחינה גולמית
כפית מלח גס אטלנטי
כף רוטב סויה אורגני ללא גלוטן
חצי כוס מים
הוראות הכנה:
שוטפים וחותכים את המלפפון לעיגולים דקים.
מעבירים לקערה את כל הנבטים יחד עם המלפפון, הבצל הקצוץ והכוסברה קצוצה.
מעבירים למעבד מזון את חומרי הרוטב, טוחנים לקבלת ממרח אחיד ויוצקים מעל הסלט.
מפזרים מעל שומשום ומגישים.
אהבתם את המתכון לסלט של אביטל סבג?
אביטל סבג מלמדת עוד מתכונים בריאים, מיוחדים וטעימים במסגרת קורס הבישול "זן מסביב לשולחן". הלכנו לבדוק אותו בעצמנו – הפרטים כאן