ECO_CU_FLYR
ECO_CU_FLYR

סלט יווני

מאת: גלי לופו- אלטרץ, מדריכת סדנאות בישול בריא
לכבוד חג שבועות שהגיע, סלט בסגנון בית קפה של שנות השמונים, כי כולם נוסטלגיים בחגים...

לכבוד הקיץ שהגיע, קבלו סלט שעושה כבוד לעגבניות בשלות העוגבות עלינו מכל פינה. עשו טובה לעגבנייה ואל תחזיקו אותה במקרר, הקירור הורס את הטעם והמרקם של העגבנייה. החזיקו את העגבניות על השיש או בקערת הפירות או במגירת הבצלים והשומים. לאחר שלושה ארבעה ימים תוכלו להשתמש בעגבניות הרכות יותר לבישול.

סלט יווני

המצרכים:

2 עגבניות בשלות (לא להחזיק עגבניות במקרר!)
1 פלפל ירוק / אדום
1 מלפפון
חופן בצל כבוש (ראו לעיל)
חופן זיתי קלמטה / שחורים- סגולים
50 ג' גבינת פטה עיזים
עלי חסה קרועים
רבע לימון להגשה
לרוטב:
מיץ מחצי לימון
מעט שמן זית
מלח
זעתר (התבלין, לא התערובת)

LiatBook_Article

אופן הכנה:

1. לחתוך את העגבניות לקוביות גדולות, את המלפפון לעיגולים, את הפלפל לרצועות.

2. שמים בקערת ערבוב את הירקות והבצל, מזליפים מיץ לימון, שמן זית, מלח וזעתר ומערבבים.

3. מסדרים בצלחת ההגשה את קרעי החסה ומניחים מעל את הירקות המתובלים, שמים במרכז את הגבינה, מפזרים זיתים ומקשטים עם טבעות בצל כבוש. מפזרים מעט זעתר על הגבינה וזילוף שמן זית. אפשר להגיש עם רבע לימון בצד.

בצל כבוש

לערבב: 2 כפות חומץ או מיץ לימון, 2 כפות מים, 2 כפות שמן זית ורבע כפית מלח. לשפוך על בצל פרוס דק, לשמור במקרר.

השאירו תגובה: