ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

RONY_FLYR

Powered by WP Bannerize

סלט חיטה וירוקים קייצי

מאת: אביטל סבג
בחודש הקיץ לפרק זמן קצר ביותר ניתן למצוא אצל החקלאי האורגני את לימון מזן הליים, שמכונה גם 'מיני לימון'. הוא בעל ארומה יוצאת דופן וחזקה ביותר, טעמו החמצמץ מעודן יותר מזה של הלימון. הוא מכיל ויטמין C, B, B12.
אביטל סבג מתכונים

(צילום: מיכל לנרט)

כיוון שבאוגוסט הליים צעיר, הוא מכיל פחות נוזלים. לכן בתקופה זו אני בעיקר קולפת אותו וקוצצת את הקליפה לקוביות קטנטנות ומוסיפה לסלטים.

הקליפה של הליים מכילה סיבים תזונתיים חשובים לא פחות. לכן אני מייבשת אותה בשמש ולאחר מכן טוחנת בבלנד עד לקבלת גרידת ליים. אותה אני שומרת בצנצנת במקרר ומשתמשת בה בכל חודשי השנה להשבחת טעמו של השוקולד הנפלא שלי העונה לשם "שוקולד מרפא".

המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים

2 כוסות חיטה

חבילת אורוגולה

חבילת רוקט

חצי כוס אצות ארמה או היזיקי

4 כוסות מים

2 כפות שמן זית

2 לימון ליים

20 זיתי קלמנטה

כפית מלח גס אטלנטי

כף זעתר

רבע כוס שקדים חצויים

אופן ההכנה

משרים למשך שמונה שעות את החיטה במים רגילים, שוטפים היטב ומסננים.

מבשלים יחד עם 2 כוסות מים למשך שעה או עד שהמים נספגים לגמרי, מסננים ומצננים.

משרים במים פושרים את האצות למשך רבע שעה, שוטפים היטב ומסננים את המים

שוטפים היטב את כל הירוקים, מסירים את קליפת לימון הליים  וקוצצים לגודל קטן ביותר.

חולצים את חרצני הזיתים חותכים לארבע ומוסיפים לסלט.

ומערבבים את הירקות ושבבי השקדים יחד עם החיטה, שמן הזית והמלח ומגישים.

 בימי הקיץ החמים והלחים, הרצון לסלטים קרים לגמרי הגיוני, אפשרי ליצור ארוחה מלאה בצלחת אחת, ארוחת סלט.

ישנן וריאציות רבות לארוחת סלט וזו אחת שניתן להכין אותה יום לפני ללא התיבול, לקחת אתנו לעבודה או לטיול ולתבל לפני שאוכלים.

אביטל סבג, מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"

השאירו תגובה: