supherb_Fly
supherb_Fly

סייטן טריאקי

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
תנו לו צ'אנס והוא יכול להפוך למנה מועדפת בבית

סייטן טריאקי. צילום: unsplash

supherb_IN

סייטן זהו מוצר העשוי מחלבון החיטה המרוכז – הגלוטן.

הוא נמכר במצב קפוא או מצונן.

אין הבדל מהותי בין השניים ברמת העיבוד.

צורתו מזכירה (לא לכולם) גוש בשר.

הסייטן במרקמו הנוח יכול לשמש גיוון למנת חלבון.

אפשר להשתמש בו כבכל מתכון בשר, עוף או טופו ולהכינו בדרכים שונות.

במתכון מטה מתוך הספר "פשוט משפחה בריאה" בהוצאת פוקוס, נעשה שימוש בסייטן שאינו קפוא בטעם טבעי, הנמכר כגוש הפרוס לפרוסות.

תוכלו להכין מתכון זה באותו אופן עם טופו.

למתכונים נוספים על בסיס סייטן:

שניצל סייטן

קציצות סייטן

שווארמה סייטן

מתכון לסייטן טריאקי

מצרכים:

גוש סייטן (כ-250 גרם)

1 פלפל אדום גדול נקי מזרעים

2 גזרים

1 כף שמן זית

למשרה:

½1 כפות חומץ בן יין/חומץ תפוחים או מיץ לימון טרי

2 כפות רוטב סויה איכותי

1 כף סילאן טבעי/סירופ אגבה/מייפל

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר

2 שיני שום כתושות

פלפל שחור טחון

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

הוראות הכנה:

לערבב היטב את הרכיבים למשרה.

לחתוך את הסייטן לרצועות בעובי 1×1 ס"מ ולהשרות במשרה, למשך שעה לפחות.

לאחר ההשריה, לחתוך את הפלפל והגזר לרצועות.

לחמם את השמן בווק או במחבת ולהקפיץ את הפלפל והגזר בשמן כ-5 דקות מעל להבה בינונית.

להוסיף את רצועות הסייטן ולהמשיך להקפיץ כ-3 דקות.

להוסיף את יתרת המשרה למחבת ולהמשיך לבשל עוד כ-2 דקות מעל להבה קטנה לספיגת הטעמים.

מומלץ להגיש חם עם אטריות שעועית או אטריות אורז.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו