supherb_Fly
PassoverFocus_Fly

סושי עם "אורז" שקדים, פטריות ואבוקדו

מאת: קירה גורנשטיין, טבעונית ומנהלת הבלוג "בנטו נא"
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

סושי עם "אורז" שקדים, פטריות ואבוקדו

קיימים מגוון סוגים של סושי טבעונאי, כאשר המגוון מתבטא לא רק בסוגי המילוי אלא גם בתחליפי האורז השונים. מכיוון שאורז דורש בישול, הוא אינו נחשב למאכל טבעונאי ולכן נוהגים להחליפו בירקות כגון כרובית ודייקון (צנון לבן), נבטים, ואגוזים למיניהם.

 

כאן יש לנו סושי עם "אורז" שקדים, ממולא בגזר, פטריות ואבוקדו.

 

רכיבים ל"אורז" שקדים (ל-3 רולים)

1.5 כוס שקדים
1/2 כוס שמיר קצוץ דק
מיץ מלימון אחד
כפית דבש או סירופ אגבה
1/4 כפית מלח ים או תחליף מלח Herbamare Diet

הוראות הכנה:
1. להשרות את השקדים במים למשך הלילה או ל 8-12 שעות, ולקלף מהם את הקליפה
עם סכין (לא חייבים לקלף, פשוט ככה האורז יוצא יותר יפה )
2. לערבב מיץ לימון, דבש ומלח.
3. לטחון את השקדים עם השמיר והרוטב במעבד מזון עד שיתקבלו גרגירים קטנים
(יש לעצור מדי פעם ולהוריד את השקדים מצידי הכלי).

מילוי לסושי:

אבוקדו, חתוך לרצועות עבות
פטריות שיטאקה או שמפיניונים במרינדה
גזר, חתוך לרצועות דקות במנדולינה או קולפן ג'וליין

או כל ירק אחר שאוהבים בתור מילוי לסושי: גמבה צבעונית, מלפפון, עירית וכו'.

מכינים כמו סושי רגיל:

1. מפזרים את ה"אורז" על אצת נורי ומהדקים אותו מעט.
2. מניחים את המילוי על ה"אורז".
3. מגלגלים את האצה.
4. פורסים את הרול ל- 8 חלקים ומגישים עם רוטב סויה דל נתרן.

השקדים מאוד מזינים והם הופכים את הסושי הזה למנה עיקרית. אפשר להגיש אותו  עם ג'ינג'ר כבוש וסלט בצד.

 

לבלוג של קירה גורנשטיין, בנטו נא

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו