Bari15_Fly
SmartKish_Fly

סדנת תזונה מתחשבת

מאת: עדי סוקול-קצירי, מאמנת תזונה ובריאות בגישה האינטגרטיבית
זמן קריאה: 2 דקות
המטבח הוא מקום מלא חיים, שבו נובטים נבטוטים, חיידקים מועילים מתסיסים כרוב כבוש, עגבניות ופלפלים מיובשים. אנו מציעים לכם להצטרף לתמי במטבח של עץבעיר וְללמוד דרכים להכנת אוכל נא וקל מחומרי גלם אורגניים ואיכותיים.
Jeliat_In

אני תמיד שמחה לבקר בעץבעיר, יש במקום הזה משהו שמחמם את הלב ומזכיר קצת את איך שחיינו פעם, בזמנים שלא היו טלפונים וחברים ושכנים היו מגיעים לבקר ללא תיאום והדלת תמיד היתה פתוחה ומזמינה. הפעם הגעתי לסקר מה מתרחש במטבח הרו-פוד הרוחש והגועש של תמי, שמכל מקום שמסתכלים מייבשים, משרים או מנביטים משהו.

נפגשנו בגינת הירק בחצר, אני ועוד משהי אמיצה, היחידות שהיו ערות בבוקר אחרי הלילה הלבן של ת"א. התחלנו ישר בקטיף. אני חייבת להודות שזה החלק האהוב עלי ומאפשר לנו להיזכר מהיכן מגיע האוכל שלנו לצלחת, מה גדל בעונה וכן גם ליהנות מטעמים הנפלא של ירקות שזה עתה קטפנו. בגינה קטפנו מגוון רחב של עלים וצמחי בר למאכל ביניהם: חוטמית זיפנית, קייל, רגילת הגינה, ירבוז (הזרעים), עלי קקטוס למאכל!, רוקט, עשבי תיבול וכן גם עגבניות שרי מתוקות, חצילים, עגבניות בשלות.

 עלי קקטוס למאכל בחצר של עץבעיר

חזרנו למטבח ופתחנו בהכנת מיץ עשב חיטה. תמי הפעילה את ה- Twin Gear (אבל מסבירה שאפשר גם במכונה זולה יותר שסוחטת רק עשב חיטה/ שעורה) ותוך כדי סיפרה לנו מה יש במיץ שהיא שותה כל בוקר במקום קפה. עשב חיטה עשיר באנזימים טובים, ויטמינים ומינרלים ובכלורופיל. תמי לא סוברת שהוא טעים במיוחד אבל מזכירה לנו שבלוטות הטעם מטעות אותנו כאשר אנחנו מוזנים בעיקר ממזון מערבי המחוזק בטעמים. בנוסף אנחנו חיים בסביבה מזוהמת ולא טבעית. עשב חיטה הוא תחליף לאותם תוספי תזונה שאנחנו לוקחים בשל אותם מזהמים ורעלים, רק שמדובר בתוסף זול מאוד וישירות מהטבע.

עשב חיטה שתמי מגדלת בעצמה

המשכנו בהכנת שייק ירוק (Green Smoothie) נפלא לפתוח את הבוקר: תמי הכניסה לויטמיקס את מגוון העלים שקטפנו בגינה יחד עם בננות ומשמשים מושרים עם המיץ שלהם, קרח ומים. השייק היה נפלא, עשיר בטעם ומתוק.

שיח קייל בחצר של עץבעיר
עברנו למונבטים: תמי מנביטה במטבח קטניות רבות בצנצנות ומראה כמה זה פשוט להנביט (כל מה שצריך זה צנצנת/ מסננת). תמי מזכירה שגם בעלים יש חלבון ומזכירה לנו שבג'ונגל אכלנו בעיקר פירות ועלים ומדי פעם קטפנו זרעים לשומן. היה נחמד לראות את תמי "מאלתרת" ללא מתכונים ומכינה לנו "ממה שיש" (ויש מגוון רחב) קערה עם שעועית מאש מונבטת, מעט לימון ומלח ומעט פפריקה מתוקה נפלאה שהיא מכינה. ככה פשוט, ככה טעים.

ביקשנו ללמוד להכין את הפפריקה המתוקה הנפלאה של תמי (שאחריה לא נרצה לעולם לאכול את הפפריקה שמוכרים לנו בחנויות). תמי מוציאה מהמייבש מזון כמה עגבניות ופלפלים אדומים מיובשים (ניתן לייבש גם בשמש), מוסיפה קורנית וטוחנת הכל למשחה אחידה בויטמיקס.

למנה עיקרית הכנו "פסטת ירקות". קילפנו לרצועות קישוא עגול, בטטה, סלק וקולרבי. (הכל חי) והכנו רוטב נפלא של עגבניות (עם הפפריקה) בויטמיקס. תמי שוברת קיבעונות וטועה מדוע אנחנו מבשלים את הרוטב עגבניות בקיץ? כאשר עגבניות בשיא מתיקותם ובשלותם ונפלאות כרוטב חי.

"פסטת" ירקות נפלאה שהכנו בסדנא

המשכנו למרק מלון מרענן, את הקליפות היא לא זורקת אלא סוחטת ב- Twin Gear! ומעל מפזרת כמה שביבי קקאו עם תותים קפואים וקשיו (מושרה קודם במים).
לקינוח נהנו מלדר תמרים נפלא (ראו מתכון כאן) ומטבילה של תמר בטחינה גולמית ושבבי קקאו! כמה טעים. ואף הכנו קפה, רק קפה מתמרים! כן, טחנו גרעיני תמרים (קלויים בעוד מועד) עם קינמון ומעט ציפורן בויטמיקס המופלא. לא בדיוק אותו טעם למכורים לקפאין שבינינו אבל מעניין ואחר.

אנשים חושבים שרו-פוד הוא מטבח מאוד חד- גוני, כי אין בתהליך בישול, אבל למעשה יש מגוון רחב של עלים, זרעים, אגוזים, פירות וירקות שאפשר להכין מהם מנות יצירתיות נפלאות. תמי מדגימה לנו שזה כ"כ פשוט וקל, לא צריך להיות שף גדול או לעבוד כל היום במטבח כדי ליהנות מאוכל מופלא ופשוט בצורתו הקרובה לטבע.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. שרה

    סדנה מעניינת שהתקיימה ב 19/7 אך קיבלתי את המייל ב 26/7!!

  2. עדי

    יש מועד חדש לסדנא, ראי בלוח אירועים. תודה