keshet_flytop

Powered by WP Bannerize

ecosapp_vitamined3

Powered by WP Bannerize

נקע והתכווצות שרירים (Sprains and Strains)

מאת: ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D)
המלצות לתזונה בריאה בנושא נקע והתכווצות שרירים מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D) בהוצאת פוקוס

ייתכן שאינכם רואים כיצד תזונה יכולה להשפיע על החלמה מפציעה, אולם עליכם לדעת שהקפדה על תזונה נבונה ונכונה בשבועות שלאחר התכווצות השרירים או הנקע עשויה לזרז את ההחלמה ולהפחית את הכאבים.

מזונות מומלצים

גופכם זקוק לחלבונים כדי לבנות מחדש רצועות ושרירים חזקים ואלסטיים. אכלו כמויות סבירות של בשר עוף, הודו ודגים מאיכות גבוהה. כמו כן, שלבו בארוחותיכם קטניות מסוגים שונים.

פציעה עלולה לגרום להיווצרות של רדיקלים חופשיים, אותן מולקולות בלתי יציבות שסבורים כי הן אחראיות להתפתחות של מחלות רבות. תוכלו להילחם ברדיקלים החופשיים בעזרת נוגדי-החמצון המצויים בפירות ובירקות בעלי גוון עז.

ויטמין C מסייע בהפחתת הנפיחות ובתיקון הרקמות. אכלו פירות הדר כקינוח קל לאחר הארוחה.

מזונות שיש להימנע מהם

ייתכן שבעקבות התכווצות השרירים או הנקע תהיו מרותקים לביתכם, מה שעלול לגרום לכם לחוש דיכאון. אל תנחמו את עצמכם בעזרת אכילת מזון קלוקל, מהיר, מעובד או מטוגן והימנעו גם ממזונות עתירי מלח וסוכר. מזונות אלה רק מגבירים את רמת הדלקתיות והנפיחות.

 

למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס.

 

 

 

השאירו תגובה: