Thymoquin_Fly
supherb_Fly

ניוקי תפוחי אדמה וטופו

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
כך תכינו ניוקי נימוח וטעים

ניוקי תפוחי אדמה וטופו. צילום: pixabay

Thymoquin_In

איזה ניוקי!

הקרדיט לשילוב הטופו במתכון מגיע לאורי שביט, מחברת הספר "המטבח הטבעוני שלי".

אוהבים אוכל איטלקי? הנה עוד מתכונים בריאים שכדאי להכיר:

לזניה טבעונית עתירת חלבון ללא גלוטן

פיצה סיציליאנית טבעונית

פסטה "בולונז" מעדשים

מתכון לניוקי תפוחי אדמה וטופו

מצרכים:

6 תפוחי-אדמה קטנים-בינוניים (כ-700 גרם) שטופים

2 כפות גדושות טופו משי (כ-40 גרם) – אפשר גם ללא טופו, אך הוא מאפשר מרקם נימוח יותר

2 כפות שמן זית

½ כפית מלח

כ-2/3 כוס קמח מלא 80%-70%

הוראות הכנה:

לאפות את תפוחי-האדמה בקליפתם בכלי חסין חום בתנור בחום של
250 מעלות כשעה, עד שתפוחי-האדמה רכים והקליפה מעט חרוכה.

להוציא מהתנור, להמתין מעט ולחצות את תפוחי-האדמה בעודם חמים (אפשר להיעזר בכפפה חסינה לחום). לרוקן בעזרת כף את תוכנם ולמעוך היטב במזלג.

כאשר תפוחי-האדמה התקררו לטמפרטורה נוחה, להוסיף את הטופו, השמן, המלח ובהדרגה את הקמח, תוך כדי ערבוב/לישה ליצירת תערובת אחידה. הרעיון הוא להוסיף את מינימום הקמח כדי שהתערובת תהיה רכה אך לא דביקה.

להכין סיר בינוני עם מים רותחים ומעט מלח לבישול הניוקי.

לקחת חלק מהבצק ולהעביר למשטח מקומח. ליצור בעדינות גליל בעובי של כ-1.5 ס"מ, ולחתוך לחתיכות באורך של כ-2 ס"מ.

לבשל את הניוקי במים הרותחים עד שהם צפים (זה קורה מהר). כדאי לבשל בכמה סבבים, למניעת הידבקויות. מומלץ לעשות ניסיון עם ניוקי אחד. אם הוא מתפורר במים הרותחים יש להוסיף יותר קמח לתערובת.

אם לא מגישים מיד עם המרק כדאי להעביר את הניוקי עם כף מחוררת למי קרח עד סמוך להגשה, שוב למניעת הידבקויות. להגיש עם המרק.

אפשר להוסיף לניוקי עשבי תיבול כמו פטרוזיליה קצוצה, תימין או רוזמרין.


המתכון מתוך הספר "פשוט משפחה בריאה" בהוצאת פוקוס

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו