supherb_Fly
supherb_Fly

נזיד חורפי

מאת: שירי מזור, נטורופטית
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

נזיד חורפי

מרכיבים:

200 גר שעועית לוביה יבשה שהושרתה 12 שעות (אחרי ההשריה יש תוספת משקל, הכמות מתייחסת לאחר ההשריה בלבד)
400 גר בטטה שטופה היטב חתוכה לקוביות (לא לקלף את הבטטה)
200 גר דלעת חתוכה לקוביות
4 ארטישוק ירושלמי שטוף ומקורצף אך לא מקולף חתוך לעיגולים עבים
1 בצל בינוני קצוץ
1-2 שן שום גדולה
1-2 כפות רסק עגבניות

תבלינים:
2 כפיות כורכום
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה גרוסה (להשיג בחניות הטבע)
2 כפיות מלח סלרי (להשיג בחנויות טבע אפשר להחליף למרק עוף ללא MGL)
חצי כפית עד כפית פלפל שחור גרוס
1-2 כפיות מלח אטלנטי גרוס
3-4 ליטר מים (לפחות)
סיר ברזל רחב ועמוק לפחות 5 ליטר
3-4 כפות שמן זית

 

הכנה:
מחממים את סיר הברזל ללא שמן על אש גבוהה למספר דקות, שופכים את השמן ומיד את הבצל ומנמיכים את האש, מטגנים את הבצל עד להשחמה רצויה ומוסיפים שום חתוך גס, מטגנים מספר דקות נוספות ומערבבים. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים (זה על מנת לפתוח את טעמם). מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים.
מוסיפים את הירקות: בטטה דלעת וארטישוק ירושלמי ומערבבים היטב. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הרסק עגבניות. מנמיכים את האש ונותנים לזה בערך שעתיים. מומלץ אחרי שעה לבדוק כמה נוזלים נשארו. אחרי שעתיים מוסיפים את המלח (הסיבה להוספת המלח בסוף הבישול היא שטעמו לא ילך לאיבוד וגם שמלח גורם לקיטניות להתקשות, ולכן מומלץ להוסיף בסוף).

 

גיוונים:
• 2 מקלות סלרי קצוצים לפני ששמים שאר הירקות
• 1 עלי דפנה
• לוותר על רסק העגבניות

 

להגיש מעל גריסי פנינה שעשירים בסיבים תזונתיים מסיסים או לאכול פשוט כך..

 

 

 לאתר מזור טבעי

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו