Taubread_Migdal
Sunfrost_Migdal

משולש הזהב – 3 הנקודות - לשחרר משקל בקלות

מאת: רחלי והילה - שיטת נקודת האיזון
מה גורם לך להשמין ולהשתוקק לאוכל לא בריא? מוזמנת להתחיל להבין וליצור שינוי

איך תגלי את "הוראות היצרן" שלך? איך תגיעי לנקודת האיזון שלך ותשחררי את המשקל בקלות וללא מאבק?

בעזרת 3 הנקודות בלבד שיכניסו הרבה שקט לחיים, בריאות לגופך ותחזרי למשקל האידיאלי שלך בקלות : הפיזיולוגית, התודעתית והמעשית

"הפזיולגיה תמיד מנצחת את התודעה"

Taubread_Article

זהו אחד ממשפטי המפתח בשיטה שלנו.

הרבה נשים מגיבות לזה ב-"מה פתאום, הפוך, הכל מתחיל ונגמר בתודעה…"

נכון, הן צודקות, הכל זה תודעתי אך בכדי שנוכל לתת מקום לתודעה לעלות, צריך לייצר בסיס, בסיס חזק שמאפשר את הבהירות.

 

ניתן דוגמא שתייצר בהירות לכוונה שלנו-

אתן מכירות את זה שמישהו עובר תאונה קשה וצריך פיזיותרפיה?- אז קודם כל נותנים לו משככי כאבים ותרופות להרפיית השרירים – ורק אז ניתן לעבוד על האיזור שנפגע ועל הרחבת התנועה…

 

כך גם התזונה שלכן- היא זו שמאפשרת, בדיוק כמו משככי הכאבים, את הרחבת התנועה התודעתית.

נקודת האיזון הפיזיולוגית של כל אחת ואחת בנויה ממזונות שאיתם היא מרגישה קלות ונוחות בגוף. בניגוד מוחלטת לתחושת העייפות אחרי הארוחה, הצורך במתוק והנפיחות.

 

על אלו מזונות אנחנו מדברות?

מזונות שהן בדיוק לפי "הוראת היצרן" שלנו, שמתדלקים את הגוף ב"דלק" נכון אישית עבורו, אנחנו קוראות לזה "תזונה מטבולית".

תזונה מטבולית מחזירה את הגוף לתפקוד האופטימלי שלו. היא מורכבת המזונות שלא מעלים את האינסולין וכך הופכת את הגוף למכונה ששורפת שומן.

אז איך תדעו לזהות מהם המזונות המתאימים לנקודת האיזון של כל אחת מכן?

אתן תרגישו מספר סימנים מאוד ברורים:

  1. חווית שובע לאורך מספר שעות וללא מחשבות על אוכל כלל.
  2. בהירות מחשבתית וחיונית.
  3. תחושת קלילות לאחר כל ארוחה.
  4. ערנות לאורך כל היום, ללא נפילות עייפות (בחברה שלנו אוהבים לקרוא לזה "נפילות סוכר")

 

דרך נקודה זו אנחנו שוברות דפוסים הגורמים לנו להשתמש באוכל כפיצוי ומיסוך ריגשי ולנשנש כל היום, גם כשאנחנו ממש לא רעבות.

 

נקודה זו מתחלקת ל-2 שלבים:

שלב 1- לייצר הבחנה

"אין אנו יכולים לשנות אלא את מה שהבחנו בו" (פט גרוב)

הבחנה יכולה להיות:  דפוס, הרגל או מחשבה הגורמים לנו להיתקע / לחטוף / לכאוב… זה משהו ש"שמנו שם" בשלב כלשהו בחיינו והוא כרגע תוקע אותנו, מקבע אותנו, לא מאפשר לנו להשתנות

 

ועכשיו, שתזהו אותם ותבחינו בהם, כבר עשיתן 80% מעבודה!

 

בשלב 2 (ה 20% הנותרים):

שינוי דפוסים / חיווטים!

שינוי זה יתאפשר רק ואך ורק אם תקיימו את 2 כללי האצבע הבאים:

 

כלל 1 : אני לא אוכלת כשאני לא רעבה!!!

יש מספר סיבות לכך והן בעיקר פיזיולוגיות. לא נמנה את כולן אך נסביר זאת דרך דוגמא אחת: אתן ארוחת חג, בדיוק סיימתן ארוחה, טעמתן מכל המאכלים שאתן אוהבות והבטן כבר מלאה אבל השולחן פתוח ועליו כל האוכל הטעים הזה ואתן לוקחות עוד ביס קטן, שהופך לעוד אחד ועוד אחד ולאט לאט נעלמת תחושת השובע ובמקומה מגיעה התחושה של כאילו לא אכלתן בכלל?

אז למעשה, מה שקורה ברגע הזה הוא שמנגנון השובע נכבה, מנגנון קדמוני שתפקידו להגיד לנו שצרכנו מספיק מזון, ואנחנו למעשה נאכל כמעט עוד ארוחה שלמה הבנויה כולה מהמשפטים הידועים והמוכרים: "רק עוד ביס קטן / לקינוחים יש קיבה נפרדת וכו…"

 

כאמור, זהו כלל מאוד חשוב: אני לא אוכלת כשאני לא רעבה, גם לא ביס קטן! גם לא לק פצפון מכפית!

כי ידוע, "בא לי" לאכול זה לא באמת רעב אמיתי אלא צורך למסך רגש כלשהו כמו שעמום, תסכול, מסכנות ועוד…

כשנרגיש רעב אמיתי, בדרך כלל, נגיד בקול, "אני רעבה" ולא "בא לי",

לכן חשוב להקפיד על כלל מספר 1- אני אוכלת רק כשאני רעבה!

 

כלל 2: אני אוכלת רק את המזונות שנמצאים בנקודת האיזון שלי.

זוכרות איך תזהו אותם?

המזונות אשר נמצאים בנקודת האיזון הפיזית שלך, מייצרים שובע שנשמר לאורך כמה שעות טובות, מייצרים תחושת קלילות וערנות אחרי ארוחה, בהירות מחשבתית וחיוניות פיזית.

הסיבות לאכול רק את המזונות הללו הן רבות וברובן פיזיולוגיות. כמו שאמרנו הפיזיולוגיה תמיד תנצח את התודעה!

זו נקודה קריטית להצלחה, לכן אם אתן רוצות לסיים את מעגל המוכר והידוע של העלייה והירידה במשקל, לאפשר לגוף שלכן לשחרר משקל בקלות ולהיכנס לג'ינס הנוסטלגי, הקפידו על מציאת המזונות המתאמים מטבולית לכל אחת ואחת מיכן ושמרו עליהם.

 

אם אכן, תיישמו את 2 כללי אצבע הללו, תצליחו בוודאות לשנות דפוסי האכילה, תאפשרו לגוף לשחרר את השומן העודף בקלות וכל זה עם תחושת שובע נפלאה וערנות מירבית (אפילו אתן תופתעו מכמות האנרגיה והערנות שלכן).

 

 

בנקודה זו קיימים מספר כלים מעשיים שפיתחנו שיעזרו לכן להתחבר לצורך הפיזי האמיתי שלכן.  הם ישנו את החשיבה שלכן לחשיבה של נשים רזות, נשים שאוכלות עד שובע את הכמות המדויקת להן והן פשוט מרזות בקלות ושומרות על המשקל האידאלי שלהן ללא מאמץ!

 

הכלי שבחרנו לתת לכן הוא כלי מוביל מתוך 7 הכלים שלנו, והוא כלי נקרא "מנגנון השובע".

שובע זה מושג ערטילאי שלא ממש ברור איך לכמת אותו, לכן פיתחנו כלי מאוד טכני להבנת המנגנון ולו 3 שלבים:

שלב 1: להרגיש את התפתחות השובע תוך כדי הארוחה.

שלב 2: לעצור בשובע נעים- בדיוק כמו שהרמב"ם הנחה אותנו. אנחנו קוראות לו שובע ראשוני.

שלב 3: להבחין מה היא רמת השובע שלכן שעה עד שעתיים אחרי ארוחה. אתן אמורות להגיע לשובע מאוזן, שהוא שובע נעים.

זה החלק שבו תזהו האם המזונות שאכלתן באמת תואמים את "הוראות היצרן" האישיות שלכן או לא.

איך? על ידי מספר שאלות שתשאלו את עצמכן:

  1. האם אני חושבת על אוכל שוב שעה עד שעתיים אחרי הארוחה?
  2. האם "בא לי" מופיע יחסית מהר?
  3. האם אני מרגישה עייפות אחרי הארוחה?

 

אם התשובות הן כן- סימן שהמזונות שאתן אוכלות אינן מתאימים לפיזיולוגיה שלכן. זה הזמן להוציא את המזונות הללו מהצלחת שלך!

אם התשובות הן לא- סימן שאתן בדיוק בנקודת האיזון שלכן, אוכלות את המזונות שמתאימים לכן. המשיכי לאוכל אותם!

 

 

את נקודת האיזון שלנו אנחנו מדייקות לאורך כל החיים, כי היא מושפעת מהם

ומזינה את אותם ואנחנו מזמינות אתכן להשתמש בכל הידע שנתנו לכן ולדייק לעצמכן את נקודת האיזון האישית שלכן.

 

איזון נפלא,

שלכן

הילה ורחלי

 

חושבת על דיאטה? יש כתבות שיעניינו אותך

פיצוח אתגר הירידה במשקל

10 טיפים לירידה במשקל

השאירו תגובה: