SHABAT_MIG_L

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

מרק סלק עם כופתאות כוסמת

מאת: אבא גיל, בית אוכל אורגני

סלק מסלק? צילום: pixabay

הכוסמת נחשבת דגן למרות שאינה כזו מבחינה בוטנית. היא עשירה בזרחן, אשלגן, מגנזיום, ברזל ויטמין B1, B2, B6, E, וכולין.

 

ברפואת המזרח נחשבת בעלת איכות מחממת ומייבשת ולכן טובה במיוחד לשימוש בחורף.

 

לפי מחקרים אחרונים נמצא כי הכוסמת מפחיתה כולסטרול, בשל תכולת הסיבים הגבוהה שבה, ועוזרת באיזון הסוכר בדם. הכוסמת היא גם בעלת ערך גליקמי נמוך.

הכוסמת נחשבת מזון המתאים לדיאטת הרזיה, במיוחד למטופלים הסובלים מחילוף חומרים איטי, כמו למשל אלו הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס. הכוסמת מנקה ומחזקת את המעיים, משפרת תאבון וטובה לטיפול בדיזנטריה ושלשול כרוני. כוסמת גם מחזקת כלי דם וטובה לקטרקט.

סלק אדום
סלק אדום. יצבע את כופתאות הכוסמת

הכוסמת מכילה ביופלבנואיד בשם רוטין המחזק את דפנות כלי הדם ומונע דימום. הרוטין עוזר להגמשת כלי הדם ובכך משמש למניעת לחץ דם גבוה. בנוסף הרוטין מסייע לגוף להתמודד עם נזקי קרינה. הרוטין נמצא בכמות גבוהה במיוחד בנבטי כוסמת. קוורציטין הינו ביופלבנואיד נוסף הנמצא בכוסמת המונע נזק לקרומי העיניים, מונע קטרקט, מסייע למניעת אלרגיות ובעל פעילות אנטי ויראלית.

 

מספיק סיבות להכין ממנה מרק סלק עם כופתאות כוסמת, לא?

 

חומרים למרק:

 

כ-1- ק"ג סלק שטוף ונקי (לא מקולף) חתוך לקוביות
2-3 עגבניות
4-5 שיני שום
2/3 כף מלח ים
1/2 כף כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
3-4 עלי מנגולד יפים וגדולים קצוצים גס

לכופתאות:

 

150 גרם כוסמת לא קלוייה, מושרית לילה ומונחת עוד כמה שעות במסננת
1/3 כף מלח ים
1/3 כף כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
2/3 כוס בצל קצוץ דק.
2/3 כוס גבעולי סלרי קצוצים
1/2 כוס שמיר

הכנה:

 

מרתיחים כשלושה ליטר מים יחד עם הבצל, העגבניות והשום וכשהבצל קצת מתרכך טוחנים את הכל עם בלנדר סטיק.

 

מוסיפים את הסלק והמלח ומבשלים כ-30 דקות, טועמים וממליחים. המים צריכים לעבור את גובה הסלק במספר סנטימטרים.

 

בינתיים טוחנים את הכוסמת במעבד מזון ללא מים. מערבבים אל תוך הכוסמת הטחונה את הבצל, הסלרי, השמיר והתבלינים – טועמים ןמוודאים שהמליחות נעימה. צרים לכדורים, (העיסה דביקה, רצוי להרטיב ידיים), מניחים בסיר שטוח, מוסיפים לסיר ממי המרק עד לכיסוי 1/3 מגובה הכופתאות ומבשלים על אש בינונית עד נמוכה כ-12 דקות עם מכסה (בכדי שיתבשלו גם מלמעלה).

מוסיפים למרק את המנגולד ומבשלים עוד כ- 15 דקות.

כאשר הכופתאות מוכנות, מוסיפים אותן למרק יחד עם הנוזל בו התבשלו, ומגישים.

 

השאירו תגובה: