WING_FLYL

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

מרק ירוק-ירוק

מאת: אורי מאיר צ'יזיק, מומחה להיסטוריה של התזונה

מרק ירוק-ירוק

מרק ירוק, עשיר מאוד בטעם וברכיבים תזונתיים חיוניים. המרק מורכב מירקות העונה ומעלים ירוקים שאפשר למצוא בחורף בשווקים ובשדות.

רכיבים:

ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים
2 שומר חתוך לקוביות
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
חבילת תרד
½ צרור שמיר
½ צרור כוסברה
1 יח' תפוח אדמה
¼ כוס שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1.     מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהשמן והמלח לסיר ומכסים במים.

2.     מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה.

3.     מערבלים לעיסה אחידה באמצעות בלנדר מוט או מעבירים לטחינה במעבד מזון.

4.     מוסיפים את שמן הזית והמלח ומגישים לשולחן.

ניתן לשלוט בסמיכות המרק על-ידי שליטה בכמות המים שמוסיפים לו.

מרק זה אפשר להכין גם עם עלים ירוקים מלוקטים מן הבר.

השאירו תגובה: