ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

מסוקי טוניסאי אסלי של אמא ליליאן - גרסה צמחונית

מאת: ענת גרינברג
יש תבשיל אחד, שאנחנו מחכים לו כל השנה שנקרא מסוקי, שמכיל המון ירקות אביב שהכוכב בהם הוא הפול הירוק, והוא מוגש בערב פסח. שוברים מצה מעל צלחת עם התבשיל, מערבבים ואוכלים
תבשיל פול

אביב בפול ווליום (123RF)

מתכון ל-6 סועדים

המרכיבים

500 גרם עלי תרד צעירים שטופים היטב וקצוצים גס
2 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
1 כרישה – החלק הלבן בלבד פרוסה לפרוסות דקות
1 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות
2 תחתיות ארטישוק חתוכות לפרוסות דקות
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
250 גרם אפונת גינה (טרייה או קפואה)
250 גרם פול ירוק ללא התרמיל ועם הקליפה השקופה (טרי או קפוא)
1 כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
3 כפות שמן זית
1 כוס מים רותחים

התבלינים

מלח לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית ציפורן
רבע כפית קינמון
2 ניצני ורדים
2 כפות אריסה

אופן ההכנה

• בסיר עמוק מחממים את השמן ומזהיבים את השום והבצל הקצוץ.
• מוסיפים את כל הירקות ועשבי התיבול. מוסיפים את המים. מתבלים ומערבבים.
• מבשלים כשעה וחצי על אש בינונית בסיר מכוסה עד שהרוטב מסמיך.

ענת גרינברג, נטורופתית והרבליסטית קלינית

השאירו תגובה: