KETO_MIGDAL
ECO_3

ממרח בטטה וצנוברים

מאת: ד"ר תומאס ראו (M.D) עם סוזאן ווילר מתוך הספר "הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית"

ממרח בטטה וצנוברים

הבטטה היא ירק מלא ויטמינים ומינרלים ודל בשומן. לפניכם ממרח בריא ומשביע, טוב למריחה על קרקר שיפון פשוט, כחטיף בין הארוחות. הוא נשמר היטב במקרר עד 5 ימים.

 

ECO_3_250

חומרים: לכוס אחת

1 בטטה גדולה (300-240 גרם)
2 כפות צנוברים
2-1 כפות סירופ מייפל, לפי הטעם
1 כף שמן חמניות
¼ כפית קינמון
קורט מלח ים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. דוקרים את הבטטה בקצה הסכין בכמה נקודות ואופים במשך כ-45 דקות עד להתרככות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט. מוציאים את בשר הבטטה מהקליפה.
2. במחבת קטנה ויבשה קולים את הצנוברים כ-3 דקות על להבה בינונית. מנערים את המחבת כדי לערבב את הצנוברים עד שהם קלויים קלות ומעלים ניחוח טוב.
3. במעבד מזון – חשמלי או ידני – מערבבים את הבטטה האפויה והצנוברים הקלויים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים 1 כף סירופ מייפל, שמן, קינמון ומלח ים. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומוסיפים כף נוספת של סירופ מייפל, לפי הצורך.

 

למידע נוסף אודות הספר "הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית" בהוצאת פוקוס

השאירו תגובה: