supherb_Fly
PassoverFocus_Fly

איך לבלות את המונדיאל בכיף מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל?

מאת: יוספה בן כהן
זמן קריאה: 3 דקות
המונדיאל היא תקופה שנהוג לבלות בחברת חטיפים עתירי שומן ומלח. מזל שהגעתם לכאן כי חלופות בריאות וטעימות יותר ממש לפניכם.

למה משחקי ספורט עושים לנו חשק לנשנש? צילום: Unsplash

Laisha_In

בואו נודה באמת, לא משנה איזו קבוצה אתם אוהדים וכמה "שרופים" שלא תהיו, בסופו של דבר כל המונדיאל הוא גם תירוץ כדי להתכנס יחד מול הטלוויזיה ולנשנש.

אז בין אם אתם צופים לבד, מארחים את כל החברים או מעדיפים לצפות בבר השכונתי, תמיד יהיו מונחות לפניכם צלוחיות עמוסות כל טוב כדי להעסיק את הפה בין שאגות השמחה לקריאות האכזבה. הנשנושים האלה, איך נאמר, לא מתכתבים היטב עם ההמלצות של מיטב אנשי המקצוע.

אז איך בכל זאת נוכל לבלות ולנשנש מול המונדיאל מבלי לפגוע בבריאות שלנו?

איך לארגן מונדיאל טעים ובריא?

יש כמה טיפים שיסייעו לשדרג את הערך התזונתי של המונדיאל הזה. בין אם אתם צופים בעצמכם או שאולי מדובר בחבר או בן זוג שאתם רוצים לפנק – שווה לקרוא וליישם:

 

אז מה כן כדאי לנשנש?

לא, הפעם אני לא אציע לכם לנשנש מקלות מלפפון וגזר (למרות שהם רעיון מצוין לנשנוש בריא), כי בואו נודה באמת, יש סיכוי שהחבר'ה ינדו אתכם מהצפייה המשותפת במשחק הבא.

 

הנה כמה רעיונות שיסגרו את פינת הנשנושים ויסייעו לכם להאריך ימים ולצפות בעוד הרבה מונדיאלים בעתיד:

"חטיפים"

– אדממה: אדממה הם בעצם תרמילי פולי סויה שניתן לרכוש קפואים ולהכין בזריזות ע"י בישול קצרצר במים רותחים.

– תורמוס: התורמוס הוא נשנוש מצויין, בעל תכולת חלבון גבוה וערכים תזונתיים מצויינים. את התורמוס משרים לילה מראש, מסננים ומבשלים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך מלא. מוסיפים מלח למי הבישול ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר (עם נוזל הבישול).

– נשנושי פול/חומוס: כמו את התורמוס, כך ניתן גם לרכך מראש גרגרי פול גדולים או חומוס. כאן לפני ההגשה מומלץ לחמם מעט ולתבל בשמן זית, מיץ לימון ומעט כמון.

פירות/ירקות

 

ולא אשלח אתכם למונדיאל בלי כמה מתכונים:

גריסיני כוסמין ושמן זית:

כף גדושה שמרים יבשים

1 קג' קמח כוסמין (מלא או "לבן")

13/4 כוס מים

2 כפות סוכר

¼ כוס שמן זית

כפית מלח

 

לציפוי:

¼ כוס מים + כפית קמח כוסמין- לערבב לתערובת אחידה.

 

הוראות הכנה

ברוסקטות זעתר

 

הוראות הכנה

ברוסקטות זעתר

ברוסקטות זעתר. צילום: יוספה בן כהן

 

יוספה בן כהן היא יועצת קולינרית למזון מן הצומח, בעלת רשת "מיץ מרק" למזון טבעי ובריא ברח' כצנלסון 49 בגבעתיים וברח' ארלוזורוב 62 בתל אביב.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו