loading
loading

לחם עדשים ירוקות

מורן איינשטיין
מאת: - מנטורית לאורח חיים בריא. בוגרת ביה"ס לרפואה משלימה במגמת תזונה טבעית.
לחם עשיר בחלבון ובסיבים, משביע וטעים
לחם עדשים. צילום: מורן איינשטיין

לחם עדשים. צילום: מורן איינשטיין

loading

גם לחם יכול להיות מזון בריאות!

לחם המחמצת הבא שעשוי מעדשים ירוקות הוא בדיוק כזה.

לאחר ההכנה תוכלו לשמור את הלחם הפרוס במקפיא וליהנות ממנו לאורך זמן.

לעוד מתכונים של לחמים בריאים:

לחם 100% כוסמת ללא גלוטן

לחמניות טחינה אווריריות

טורטיית תרד

מתכון לחם עדשים ירוקות

מצרכים

500 גרם עדשים ירוקות (יבשות) שהושרו למשך הלילה בקערה עם מים

1 כוס מים

תבלינים לפי טעמכם, כמו: מלח הימלאיה, כורכום, פלפל, אורגנו, טימין, מיורן, זעתר וכד'.

הוראות הכנה

סננו היטב את העדשים, שטפו והוסיפו כוס מים.

טחנו עד שתתקבל עיסה אחידה.

העבירו לקערה מזכוכית וכסו למשך יממה.

למחרת, רפדו תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

חממו את התנור ל-250 מעלות במצב טורבו.

הוסיפו את התבלינים בתנועת קיפול  לעיסת העדשים והעבירו לתבנית.

כסו את התבנית בתבנית נוספת והכניסו לתנור החם.

לאחר 25 דקות, הסירו את התבנית העליונה, הנמיכו את החום ל-200 מעלות, העבירו לחום עליון-תחתון ואפו למשך חצי שעה נוספת.

כבו את התנור, תנו ללחם להתקרר ופרסו אותו להנאתכם.

צרו קשר עם מורן איינשטיין



    * שדות חובה

    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו