LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

לאכול נכון- ילדים

מאת: הילה נוה, נטורופתית
זמן קריאה: 2 דקות
הילה נוה בטורה החדש, תתמקד בנושא שמטריד את כולנו, ההורים, איך ניתן לשפר את התזונה של ילדינו, כבר מהרגע הראשון, בשילוב עם סיפורי משפחות שעשו את השינוי ויוכלו לתת לנו טיפים מניסיונם ובליווי מתכונים טובים.
Jeliat_In

כשמדובר בילדים הדרך לתזונה מיטבית רצופה במכשולים וקשיים רבים. מסיבות ימי הולדת, מפגשים בגינה, הרגלים שהושרשו והרשימה עוד ארוכה…

בטור שלי אני אתן לכם כלים כדי להתחיל את השינוי התזונתי לילדכם. אני אמא לשני ילדים, תזונאית במקצועי אשר עברה "על בשרה" את השינוי הזה לפני מס' שנים. אביא בפניכם סיפורים, מתכונים, דוגמאות וטיפים של משפחות שעשו את השינוי והצליחו לשפר באופן מהותי את התזונה ובכך את בריאות משפחתם.

"לאכול נכון מהרגע הראשון"

הכול התחיל לאחר שבני הבכור נולד, לפני כשש שנים, חיפשתי ספרים שיעזרו לי במציאת מתכונים מזינים לפעוטות. כל מה שמצאתי החיל מתכונים עשורים בסוכרים, פחמימות פשוטות טיגון וכו'. לכן, החלטתי לחבור לחברתי יפה פרנקל ולכתוב את הספר – "לאכול נכון מהרגע הראשון". מאז אני מתקבלת בקליניקה בהרבה הורים ששואלים איך מצליחים לשנות את הרגלי האכילה בבית כשהילדים כבר "מקולקלים"?

כמובן, כאשר מתחילים "מהרגע הראשון" מצליחים ביתר קלות להרגיל את הפעוטות לטעמם הטבעי של הפירות, הירקות הדגנים המלאים והקטניות. אפילו אצלי בבית אני רואה את ההבדל בין ביתי בת ה- 3 שהמעבר מההנקה היה ישירות לתזונה טבעית, פירות, ירקות, שיקים ירוקים וכו'… לבין בני בן השש אשר עבר שינוי הדרגתי וארוך יותר.

תמיד אני מזכירה לעצמי את ממצאי המחקר הקובע שלילד לוקח עד 11 נסיונות כדי להתרגל לטעם חדש, ולכן אסור לוותר, כך עשיתי עם הסלט של בני, התמדתי ושמתי את הירקות בצלחת – זה התחיל בביסים ספורים ולאט לאט זה המשיך לארוחה עם סלט עשיר. ההתמדה משתלמת.

בחרתי הפעם לפגוש את יפה פרנקל, תזונאית קלינית טבעית ורפלקסולוגית, אשר שינתה את תזונתם של חמשת ילדיה הבוגרים, כדי לברר איתה מה הסוד ואיזה טיפים היא יכולה לתרום.

טיפים למעבר לתזונה בריאה בקרב ילדים/ יפה פרנקל:

1. מתחילים בצעדים קטנים – לא עושים שינוי דראסטי בבת אחת, כל פעם מורידים מוצר לא בריא ומוצאים לו תחליף בריא.

2. מציעים לבני הבית מגוון סלטים וירקות חיים בכל ארוחה כדי שהשולחן יראה שולחן שופע, צבעוני ועשיר.

3. השינוי ההדרגתי, יתחיל בבישול "חצי – חצי": חצי מהמרכיבים מלאים וחצי רגילים כדי להרגיל לטעם, לדוגמא – בישול אורז מלא ורגיל יחדיו ולאט לאט להגדיל את יחס המרכיב המלא על חשבון המרכיב הרגיל.

4. להוריד משקאות קנויים ומוגזים ולהכין בבית משקאות טבעיים מופחתי סוכר כגון לימונדה.

5. הטיפ הכי חשוב זה לא להתייאש, להתמיד ולתת דוגמא אישית.

מתכון לחומוס עדשים

מצרכים:

1.5 כוסות של עדשים כתומות מונבטות
3 כפות גדושות של טחינה גולמית (רצוי מונבטת ובכבישה קרה)
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנה:

1. מכסים את העדשים במים 1 ס"מ מעל גובהם, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.

2. מעבירים את העדשים עם הנוזל למעבד מזון / בלנדר, מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים. ניתן להוסיף מים בשלב הטחינה לקבלת מרקם רצוי.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. מיכל

    גם אצלנו הבית עובר מהפך.. תמיד היה ברקע הידע אך הרבה דברים לא תוקנו. כמו פסטה רגילה מעט סלטים ואורז לבן. אט אט עברנו למקרוני ע"ב אורז, אורז מלא בהדרגה ולחם מלא אורגני. לאט לאט עכשיו הביצים אורגניות ולאחורנה עברנו למוצרי חלב ע"ב עיזים… בהצלחה לכולנו.

  2. ריבה

    האם לא אמורים לעודד אותנו לרכוש אותם?