LiveWell_Fly
Bari15_Fly

כרכום כבוש

מאת: ד"ר ואסאנט לאד
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

כרכום כבוש

 

חומרים:

 

1 כוס שורשי כרכום טריים
3 כפות שמן
1 כפית זרעי חרדל שחור
קורט חלתית (הינג)
1 כפית אבקת מסאלה להחמצה
קורט מלח

 

הכנה:
שטפו וייבשו את שורשי הכרכום, קלפו וקצצו אותם דק
חממו את השמן והוסיפו לו זרעי חרדל וחלתית. ערבבו עד קליית הזרעים. צננו וצקו על הכרכום הקצוץ
הוסיפו אבקת מסאלה להחמצה ומלח. ערבבו היטב. כסו ושמרו במקרר. הכרכום הכבוש נשמר למשך חודש, כל עוד לא נכנסה לכלי אף טיפת מים. אל תכניסו כף רטובה לכלי מאחר והמיים יגרמו לתסיסה. הקפידו על שישמו בכף יבשה

 

ניתן להשיג שורש כרכום ואבקת מסאלה להחמצה ברוב החנויות ההודיות. שורש הג'ינג'ר דומה במראהו לשורש זנגביל אך כשמקלפים אותו, צבעו כתום זוהר.

 

מתוך הספר "בישול איורוודי" בהוצאת פוקוס

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו