bari14_Fly
beten_fly

כריך טבעוני עם ממרח עדשים

מאת: הדס יריב, יועצת תזונה ומדע, טחינה בארכה
זמן קריאה: < 1 דקה
כריך שמכיל את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות בריאות ושומנים טובים, ומספק גם ויטמינים ומינרלים חשובים

כריך טבעוני ובריא. צילום: pexels

beten_in

סיומה של חופשת הקיץ מסמלת גם את חזרתה של שגרת הכנת הכריכים לבתי הספר, לאוניברסיטאות ולימים ארוכים מחוץ לבית.

כשמכינים כריך, חשוב שיהיה טעים, משׂביע לאורך זמן, וכן שיספק למוח הזנה שתסייע לריכוז וללמידה.

המתכון מטה הוא בדיוק כזה.

למתכוני כריכים בריאים נוספים:

כריך אביב עם טופו

ממרח עדשים שחורות ואגוזי מלך

ממרחים בריאים לסנדוויץ'

מתכון כריך טבעוני עם ממרח עדשים כתומות

מצרכים:

פיתה או לחמנייה מקמח מלא (100%)

3 כוסות מים

כוס עדשים כתומות

4 כפות שמן זית

תבלינים לפי הטעם: פלפל, מלח, לימון וגם שום כתוש, אם אוהבים

עלה חסה

טחינה גולמית מעודנת

הוראות הכנה:

מרתיחים את המים ומבשלים בהם את העדשים עד שיתרככו (כחצי שעה).

מסננים את העדשים ומועכים אותן.

מוסיפים את השמן והתבלינים.

מורחים על הכריך 2 כפות מממרח העדשים.

מוסיפים את עלה החסה ומזלפים מעל טחינה גולמית.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו