ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

COCO_FLYR

Powered by WP Bannerize

יומולדת כדאי לחגוג בריא

מאת: בן יקיר, מנכ"ל פורטל EATWELL
אני אוסף את אבא שלי בדרך לרינה ברינה שנמצאת בעיר כפר סבא, מישהו מכיר? אישה דנית מקסימה המלמדת איך להכין לחמי בריאות מסוגי קמח שונים, עוגות ועוגיות מטריפות ובקיצור, חגיגה לחושים!

צילום: Pixabay

כבר זמן רב יש לי ויכוח עם אבי. אבא שלי, אוהב להכין עוגיות שנים רבות ועושה זאת בהצלחה (ותאמינו לי מאד מאד טעימות, אבל הן לא ממש בריאות). הוא משתמש בסוכר, בקמח לבן, בחמאה ועוד… אני מנסה רבות לשכנע אותו לצאת איתי לסדנת אפיה בריאה, אך תמיד הוא מסרב לי ומנפנף אותי בתירוצים ש'אין לו זמן', 'לא מעניין אותו', 'שהוא כבר יודע הכל'… בקיצור לא עזר דבר.

יום ההולדת שלי בפתח… אני מתכונן לצאת להתקפה, מרים טלפון לאבא שלי ואמר לו "אבא, מחר יש לי יום הולדת". אבא מהצד השני בהתרגשות "מזל טוב מותק". "תודה" אני ממשיך, "מה אתה עושה מחר?" הוא עונה.."לא משהו מיוחד", "יופי! אז נלך יחד לסדנת אפיה בכפר סבא אצל מישהי תותחית!"

"רגע, רגע…מה? איפה?" "עזוב אני עונה לו… יום הולדת… "אני רוצה גם שתכין עוגיות בריאות לילדים שלי"… וזהו, לא חיכיתי לתשובה ואמרתי "אני בא לקחת אותך ב-09:00 בבוקר."

אני אוסף את אבא שלי בדרך לרינה ברינה שנמצאת בעיר כפר סבא, מישהו מכיר? מי שלא… הפסדתם,

או שהגיע הזמן שתכירו: רינה שביט – אישה דנית מקסימה שעשתה עליה, ומלמדת אצלה בבית איך להכין לחמי בריאות מסוגי קמח שונים, עוגות ועוגיות מטריפות ובקיצור, חגיגה לחושים! מהיום שהיא זוכרת את עצמה כילדה קטנה, היא בחנה כל תנועת לישה של אמא שלה, מתענגת על הניחוח שממלא את המטבח ברגע שדלת התנור נפתחת. חלפו שנים, עלתה לארץ ויחד איתה כישורי האפייה הדניים.

הגעתי עם אבא שלי אליה, בחששות גדולים שמא אבא שלי 'יעשה לה קונצים' מכירים את זה? ופתאם ראינו מטבח גדול ומואר, עם משטח העבודה מעץ והאי באמצע שמחכה לסדנת אפייה מטריפה. לא ידעתי למה לצפות כי אני ממש אוהב ומחובר לתחום אבל אבא שלי ממוצא תימני והיא דנית, אמרתי 'בטוח יהיה איזה סמול טוק של עדות והכל יהיה בסדר:)'.

רינה אוהבת לעזור להפוך את הפחד מהשמרים להנאה, כך היא מספרת, הכל עניין של ידע (דנמרק… זוכרים?). ומראה לנו עד כמה זה פשוט לאפות, ואיזה תוצאות מדהימות מתקבלות. כל אחד לפי האהבות שלו.

בהתחלה קיבלנו את המתכונים מודפסים (אותם תראו בהמשך הכתבה), התחלנו עם המתכון הראשון…

 



עוגיות קינמון

השומן הלבן מקופסה של קרם קוקוס (שמים את הקופסה של קרם הקוקוס במקרר ל24  שעות, כדי להפריד בין השומן והנוזלים. משתמשים  רק בחלק של השומן.)
2 כפות טחינה
200 גר' (1 כוס) סוכר חום כהה
כף קינמון
280 גרם קמח כוסמין או קמח מלא
כפית אבקת אפייה

• מערבבים את קרם הקוקוס, הטחינה, הסוכר והקינמון.

• מנפים את הקמח ומוסיפים אותו יחד עם אבקת האפייה וממשיכים לערבב עד שמקבלים בצק אחיד. מומלץ לערבב כמה שפחות, כדי לקבל בצק טוב ופריך.
• מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה כמה שיותר דק.
• חותכים עם גלגלת פיצה לריבועים/מלבנים או כל צורה אחרת. אפשר גם לקרוץ עם חותכני עוגיות.
• אופים ב-180 מעלות כ- 12 דקות.
מקררים ושומרים בקופסה אטומה.

 

 

קרקרים קמח כוסמין

מצרכים

420 גר' קמח כוסמין *
¾ כוס שמן
¾ כוס מים
2 כפיות מלח
שומשום/קצח/שום ופפריקה/עגבניות מיובשות ורוזמרין…

אופן ההכנה

• מערבבים את כל החומרים.
• מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה כמה שיותר דק.
• מחוררים את הקרקרים וחותכים לריבועים.
• אופים ב-180 מעלות כ- 15 דקות, עד שמתייבשים.

בצק פריך מתכווץ באפיי, לכן אפשר להשאיר את הבצק כמו שהוא בלי להפריד.
אפשר להחזיר את הקרקרים לתנור בכל זמן, אם הם לא מספיק פריכים.

*אפשר להחליף את הקמח בכל קמח אחר או שילוב של סוגים שונים של קמח. תאזנו את כמות המים לפי הצורך שאתם מחליפים את הקמח.

 

 

לחם כוסמין

סטארטר:

1/2 ק"ג קמח כוסמין
4 גר' שמרים יבשים
500 גר' מים
• מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה , מכסים ונותנים לנוח 3-5 שעות

בצק:
1/2 קג קמח כוסמין
4 גר שמרים יבשים
90 גר' שמן
1 כף מלח
מים לפי הצורך

אפשר להוסיף כל תוספת שמתחשק לכם באיזה כמות שרוצים, למשל: כל סוגי האגוזים, גרעינים או זרעים, פירות יבשים, תבלינים מיובשים.

אפשר גם להוסיף זיתים, עגבניות מיובשות…..

מכינים את הלחם:
• לשים עם וו הלישה את הסטארטר עם הקמח והשמרים (ואת התוספות היבשים) במערבל.
•  מוסיפים את השמן (והתוספות הרטובות).
• מוסיפים מלח ומים לפי הצורך וממשיכים ללוש עד שמקבלים בצק אחיד, חלק ורך מאד.
• מחלקים את הבצק בין שתי תבניות קטנות או אחת גדולה של לחם. הבצק צריך להגיע עד ל 2/3 מגובה התבנית.
• נותנים לנוח עד שהבצק מגיע לקצה של התבנית, כחצי שעה.
• מרטיבים במים ואופים בתנור ב 180 מעלות בין 30-50 דקות, תלוי בגודל של הלחם.
• הדרך הכי טובה לבדוק אם הלחם מוכן, הוא לבדוק את חום הלחם עם מד חום של אפייה. צריך להגיע ל100 מעלות.
• לקרר על רשת ולאכול או להקפיא.

 

 יצאנו עם כל המאפים שהכנו בסדנה. אני יודע קשה לתאר ריחות של עוגות ועוגיות בכתבה אבל הריחות שהיו שם והטעמים היו מדהימים ומעוררי חושים. היתה לי חוויה אישית מקסימה עם אבא שלי, בכל זאת יום ההולדת שלי, וגם בריאה, מה צריך יותר מזה?

 

לאתר של רינה ברינה

 

 

השאירו תגובה: