Menta_Migdal
Vinia_Migdal

טעים להכיר את ענת פרנק - שף ומלווה לתזונה דלת פחמימה וקטוגנית

מאת: - מרכז לאורח חיים משקם ומבריא, על בסיס הפרקטיקה של אסכולות תזונה דלת פחמימה וקטוגנית
היא האושפיזין המושלמת לסוכה, מלאה בידע על תזונה ובטח גם תביא איתה מנה טעימה ובריאה. בואו להכיר את ענת פרנק
טעים להכיר את ענת פרנק - אוכל אמיתי RealFood. מלווה ומאמנת לתזונה קטוגנית ודלת פחמימה פרקטיקה קולינרית לבריאות ושיקום מטבולי. צילום: אלעד גרובנר

טעים להכיר את ענת פרנק - אוכל אמיתי RealFood. מלווה ומאמנת לתזונה קטוגנית ודלת פחמימה פרקטיקה קולינרית לבריאות ושיקום מטבולי. צילום: אלעד גרובנר

היא הייתה שופטת מירוצים מוטוריים והפכה לשף ומלווה לתזונה דלת פחמימה וקטוגנית.

מה הוביל למהפך? ענת מספרת:

"מעל עשור שפטתי וניהלתי מירוצי אופנועים וראלי, בשלב מסויים, אפשר לומר שהותשתי פוליטית.

Vinia_Article

בישול וקולינריה זרמו בעורקיי כל השנים.

לאחר התנסות בניו יורק בבישול שיקומי לחולי סרטן מצאתי את ייעודי: לשקם ולהחזיר לאנשים את האמון בגופם, את היכולת לרפא את עצמם באמצעות תזונה משקמת ונכונה.

ברבות הזמן העשרתי את ידיעותי בלימודי בישול מקצועי מתקדמים וכיום אני מלמדת אנשים אורח חיים פרקטי המדויק למטרה אותה הם מציבים לעצמם מהרזיה ועד חיזוק ושיקום מטבולי".

אז כמו שכבר הבנתם, מדובר בבחורה לא שגרתית, ובהתאם גם תשובותיה  לשאלות הקבועות שלנו במדור.

לטורים קודמים ב"טעים להכיר":

המאמאצחיקית הראשית – קרן אלאלוף שרעבי

שירלי גליק על תזונה וחטאים קטנים

אושיית האינסטגרם שירה טל פיטנס

התשובות של ענת פרנק

 מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

כל דבר טרי עם חמאה או טוסט 'לחם בטעות' (מתכון בהמשך) עם שמנת חמוצה 27% וסחוג (פולניה משודרגת)

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

אני לא אוכלת ארוחת בוקר אבל מכינה לבנות מלוואח מושלם מקמח שקדים עם עגבניות מרוסקות וביצים קשות

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

אספרסו נקי או עם… שמנת

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

שומן משמין או בשר אדום סותם עורקים. יש גם את החשיבה שאיברי פנים מלאים בזבל וכל מיני כאלה.
בתזונה שבה אני מתמחה אנחנו שוברים מיתוסים על בסיס קבוע!

ענת פרנק - אוכל אמיתי RealFood. שוברת מיתוסים על בסיס קבוע. צילום: אלעד גרובנר

ענת פרנק – אוכל אמיתי RealFood. שוברת מיתוסים על בסיס קבוע. צילום: אלעד גרובנר

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

קורקבנים – זורק אותי לבית של סבתא שלי

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

אני ממש בגישה של לנסות הכל אבל אין מצב שאוכל סוס וכלב

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

קופסת סרדינים או טונה  – מנת חלבון ושומן שיכולה לעתים להחזיק אותי ליום שלם

מה החטא האהוב עליך?

פאי לימון! מאוד קשה לי לסרב לפאי לימון

במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?

אם יש משהו שאורח החיים שלי לימד אותי מעל הכל – שאנחנו אנשי המקצוע הכי טובים לעצמנו, והרפואה, במיוחד הקונבציונלית לא באמת יודעים הכל.

הייתי בוחרת בתהליך דיוק והקשבה עם איש מקצוע שמרחיב אופקים ומתאים את עצמו לרוח הידע המשתנה.

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

משפט מעולה – הוא בערך כמו המשפט שלי: "הגוף הוא לא פח הזבל של הנפש".
כן, אין מנוס מלתחקר את נבכי נפשו של אדם – תמיד נמצא שם איפשהו במעמקים את המקור שגורם לנו לא להיטיב עם עצמנו.

המתכון המנצח של ענת פרנק: לחם בטעות!

לחם בטעות של ענת פרנק - אוכל אמיתי RealFood. צילום: ורד קדמון שיינר

לחם בטעות של ענת פרנק – אוכל אמיתי RealFood. צילום: ורד קדמון שיינר

מתכון מקורי שלי. לחם מטורף המבוסס על בצק מוצרלה וקמח שקדים, חלבוני, מאוזן להפליא ומכיל את כל אבות המזון.

מרכיבים:

300 גרם מוצרלה מגוררת

ארבע כפות בהיריון גבינת שמנת 30%

כוס קמח שקדים

3/4 כוס קמח טפיוקה

חצי כוס קמח קוקוס או כוסמת ירוקה ללא גלוטן

5 ביצים M

כפית אבקת אפיה

כפית מלח

אופן ההכנה:

את המוצרלה וגבינת השמנת להמיס בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם ‘סליים’.

לערבב יבשים (ללא אבקת האפייה) אל ה’סליים’ להוסיף ביצים לטרוף טוב טוב למרקם סמיך (בעזרת מטרפה ממש ל’החדיר’ אויר) ולהוסיף את אבקת האפייה.

מתקבלת תערובת סמיכה כמעט נוזלית לא בצקית.

התערובת מתאימה לשתי אינגליש קייק או לתבנית רחבה של לחם, 180 מעלות לתנור עד שמוכן = כשדופקים על הלחם והוא עונה

הלחם יוצא לבן שחום. לא לחכות להשחמה מלאה.

היצירות הגדולות ביותר נולדות בטעות!

רוצים ליצור קשר עם ענת? פנו דרך הטופס בתחתית הכתבה לאוכל אמיתי – RealFood

צרו קשר עם אוכל אמיתי RealFood



    * שדות חובה


    השאירו תגובה: