SHABAT_MIG_L

Powered by WP Bannerize

SHABAT_MIG_R

Powered by WP Bannerize

המלצות תזונה לחורף חם ובריא [מדריך + 2 מתכונים]

מכללת אילמה
מאת: - המכשירה יועצי רפואה טבעית בתכנית לימודים מהפכנית על בסיס 15 שנות ניסיון, אלפי מטופלים והצלחה מוכחת בריפוי מחלות על ידי שינוי אורח חיים
מדריך ומתכונים לשייק חורפי ומרק מושלם שיחממו לכם את החורף ויסייעו לכם לחזק את המערכת החיסונית באופן טבעי

הנה מה שמצפה לך במדריך זה:

 

החורף כבר כאן. כמה ביקשנו והתפללנו לגשמי הברכה שיתחילו לרדת ולמלא את הארץ בניחוח משכר של אדמה רחוצה ורעננה.

הטמפרטורות יורדות, והקור חודר לעצמות ואנחנו מחפשים דרך לחמם את הגוף ואת הלב.
כך כתב גדול המרפאים הטבעיים, הרמב"ם, בספרו הלכות דעות:

" בימות החמה אוכל מאכלים הקרים ולא ירבה בתבלים, ואוכל את החומץ. ובימות הגשמים אוכל מאכלים החמים ומרבה בתבלים, ואוכל מעט מן החרדל ומן החלתית (כלומר להמעיט בתבלינים חריפים ובחרדל מפני שזה מחליש את הלב). ועל דרך זו הולך ועושה במקומות הקרים ובמקומות החמים בכל מקום ומקום הראוי לו".
כלומר, המזונות שאנו אוכלים צריכים להיות מותאמים לעונות השנה. ההמלצה היא בימים חמים לאכול מזונות מקררים כדי לצנן את הגוף, ובימים קרים לאכול מזונות מחממים כדי להעלות את טמפרטורת הגוף.

בנוסף, בחורף יש יותר הידבקויות של מחלות ויראליות וזה קורה מפני שאנשים שוהים יותר במקומות סגורים ולא מאווררים וגם מפני שהקור גורם לזרימת דם איטית שמחלישה את המערכת החיסונית ולכן נדאג לחימום וחיזוק של  הגוף ושל המערכת החיסונית.

לתזונה נכונה, מצב נפשי מאוזן, פעילות גופנית ונשימה נכונה יש השפעה מכרעת על תפקוד יעיל של מערכת החיסון.

 

המלצות כלליות לחיזוק המערכת החיסונית לימי החורף:

 

המלצות תזונתיות לימי החורף הקרים:

 

מזונות מחממים המומלצים לימות החורף:

 

לסיום, אין דבר יותר כייף מלהכין מרק חורפי וטעים, אז החלטנו לפנק אתכם במתכון נפלא למרק מינסטרונה חי (רו פוד) עם אטריות העשויות מקישואים, ובשייק פירות חורפי ומרענן:

 

מרק מינסטרונה עם אטריות קישואים (להכנת מרק זה דרוש בלנדר חזק)

רכיבים:

5-6 עגבניות ( זה מה שהופך את המרקם לנוזלי)

1-2 פלפלים אדומים (מוסיף למרק מתיקות)

2-3 גבעולי סלרי

עלי בזיליקום טריים

1 קישוא

 

הוראות הכנה:

לטחון בבלנדר את כל הרכיבים (מלבד הקישוא) עם מעט מים.

לטחון את המרק מספר דקות, בבלנדרים חזקים נוצר חום בתהליך הטחינה ואז המרק מתחמם מעט.

אפשר לסנן את המרק במסננת

מכינים "אטריות" מהקישוא באמצעות קולפן/ פורס ספירלי/ מנדולינה

למזוג לקערה את המרק ולהוסיף את ה"אטריות".

אפשר לפזר מעל עשבי תיבול קצוצים.

 

שייק פירות חורפי

 

רכיבים:

2 תפוזים קלופים

2 עלים של קייל

חופן חוביזה

חופן אגוזי מלך

 

הוראות הכנה:

טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.

 

מוזמנים לשתף את הידע הזה עם יקיריכם!

צרו קשר עם מכללת אילמה לרפואה טבעית
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה: