Meteg_Fly
Meteg_Fly

המבורגר מחומוס ותרד

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
המבורגר טבעוני טעים ובריא, ללא תוספת שמן

המבורגר מחומוס ותרד. צילום: pexels

Meteg_In

המתכון הבא לקוח מתוך ספר הבישול של מחקר סין בהוצאת פוקוס.

כמו יתר המתכונים בספר, מתכון זה מתבסס על ממצאי "מחקר סין" שהוכיח כי לתזונה ממקור צמחי מלא תרומה מירבית לבריאותנו ויכולת להפחית באופן דרסטי את הסיכון למגוון מחלות נפוצות.

למאמרים שעוסקים ב"מחקר סין":

"צמחונות?" מתוך הספר "מחקר סין"

חלב על הזמן: ויכוח שאינו נגמר

האמת על תזונה צמחית

מתכון המבורגר מחומוס ותרד

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 50 דקות

מצרכים ל-6-8 המבורגרים, בהתאם לעובי:

1/4 כוס מים

2 כפות פשתן טחון

2 כפות ציר ירקות

1/2 בצל קטן, קצוץ

1 גזר גדול, מגורר

1 כוס תרד, קפוא

כף רסק עגבניות

400 גרם גרגירי חומוס לאחר
השריה ובישול

1/2 כפית פפריקה

1 כפית כמון

1 כפית כוסברה

1/2 כפית אבקת שום

1 כף קמח חומוס

1 כוס שיבולת שועל גסה

מלח-ים ופלפל שחור לפי הטעם

230 ג' פירורי לחם בסגנון יפני (פנקו)

8-6 לחמניות המבורגר מקמח מלא

תוספות להמבורגר לפי העדפתכם

הוראות הכנה:

ערבבו את קמח הפשתן והמים בקערה בינונית והשאירו בצד למשך 10-5 דקות.

אדו את הבצל, הגזר והתרד בציר ירקות. כשהירקות יתרככו העבירו אותם למעבד-מזון.

הוסיפו את רסק העגבניות וגרגירי החומוס.

עבדו בפולסים 8-5 פעמים, עד שהתערובת תיראה כפירורי המבורגר (היזהרו שלא לטחון יותר מדי, כדי שלא תיווצר בלילה דמוית ממרח).

הוסיפו את המרכיבים לתוך הקערה עם קמח הפשתן והמים.

הוסיפו את התבלינים, קמח החומוס ושיבולת השועל. תבלו במלח ופלפל שחור.

הכינו קציצות קטנות בעובי ¼-½ ס"מ.

חממו את התנור מראש ל-175 מעלות צלזיוס.

פזרו פירורי לחם על הצלחת.

טבלו את הקציצות בפירורים כך שיהיו מכוסות היטב מכל הצדדים.

שימו את הקציצות המצופות בפירורים בתבנית עם נייר אפייה.

אפו במשך 25 דקות מכל צד עד שההמבורגרים יהיו מוצקים אבל לא יבשים.

  1. הגישו בלחמנייה מקמח מלא עם התוספות החביבות עליכם.
רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו