ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

דבש

בני האדם ניזונים מדבש גולמי זה אלפי שנים. הוא עשוי לגרום פחות בעיות מכל ממתיק אחר למרבית האנשים הבריאים הצורכים תזונה מלאה ומשתמשים בו במתינות. עם זאת, אנו מאמינים כי גם אם אתם בריאים ובעלי כושר גופני טוב, ואינכם מתמודדים עם בעיות של הורמון אינסולין או לפטין, חכם יותר להגביל את צריכת הדבש הגולמי. אם הדבש הוא הממתיק היחיד בו אתם משתמשים, זכרו שאבותיכם הפליאוליתים לא אכלו יותר מ-2 ק"ג סוכר במשך שנה שלמה, שהם בערך כפית דבש ביום. היזהרו מדבש זול, המאופיין בכך שאינו אורגני ואינו גולמי. מן הסתם, יש בו כמות ניכרת של סירופ תירס עתיר פרוקטוז.

שימוש בדבש גולמי

כדי שייחשב גולמי, אין לחמם את הדבש לטמפרטורה גבוהה מ-C°47. כשמחממים דבש, הורסים חלק מיתרונותיו התזונתיים, במיוחד את הרמה הגבוהה של אנזימים בריאים. אנזימים אלה הם זרזים של תגובות כימיות שמתרחשות בגוף, והם נמצאים כמעט בכל מזון גולמי.

דבש מתוק בערך פי אחד וחצי מסוכר, כך שבכל מתכון שבו מוסיפים דבש במקום סוכר יש להקטין את הכמות בהתאם. למרות שהוא אינו מתקלקל, הדבש לפעמים מתגבש. כשזה קורה, פשוט מניחים את הצנצנת במים חמים (פחות מ-C°47) עד שהגבישים נעלמים.

יתרונות לבריאות

לדבש הגולמי, כך מאמינים, יש מספר יתרונות לבריאות. הוכח כי יש לו תכונות נוגדות חיידקים וכי הוא יכול לשמש תרופה נגד מחוללי מחלות שמקורם במזון, כמו חיידקי קולי. למעשה, המחקרים מלמדים שדבש יכול לא רק לחסל חיידקים מזיקים במערכת העיכול, אלא גם לעודד צמיחה של חיידקים מועילים למערכת. תכונותיו נוגדות החיידקים פועלות גם בפה; מרכיביו האנטי בקטריאליים הטבעיים יכולים להרוס את הבקטריות שגורמות לחורים בשיניים ולהנמיך את רמת החומציות בפה, דבר המונע מן הבקטריות להידבק לשיניים.

מריחת דבש היא גם טיפול יעיל לכוויות, כיבים ולסוגים נוספים של פצעים וחבלות. מאות שנים השתמשו בו כתרופה לאלה, והשיגו החלמה מרשימה לפצעים נגועים שלא נרפאו. בנוסף לתכונותיו נוגדות החיידקים הוא עשוי לספק זרם ביו-אלקטרוני טבעי שממריץ את ריפוי הפצע.

ענייני בטיחות

מתינוקות יש למנוע נטילת דבש גולמי עד הגיעם לגיל שנה. יש האומרים כי גם מבוגרים עם בעיות במערכת החיסון וקשישים צריכים להימנע מדבש גולמי, מפני שאין להם את היכולת להרוס את נבגי הבוטוליזם שנמצאים לעיתים רחוקות בדבש.

רק כשליש מן הייצור השנתי של דבש בצפון אמריקה הוא טבעי, גולמי ואורגני. זהו דבש שמייצרות דבורים מחומרים בוטניים, כמו צוף ואבקות. שאר סוגי הדבש, הנקראים גם דבש אופים, מיוצרים באמצעות האכלת הדבורים בסירופ תירס עתיר פרוקטוז או בסוכרים אחרים, תוך שמירה על תאורה קבועה המבלבלת אותן וגורמת להן לייצר יותר מן הייצור הרגיל שלהן בזמן האביב והקיץ. התוצר הוא דבש שרק בחלקו עובר את תהליך הייצור הרגיל של הדבורים, כלומר, רק חלק מן התוצר הוא דבש והשאר סירופ תירס עתיר פרוקטוז. הדרך לוודא שדבש הוא אכן דבש דבורים טהור (פרט לבדיקת התווית) היא לנסות לשרוף משהו ממנו. דבש אופים נשרף ב-°140, דבש אמיתי לא.

יתרון נוסף של דבש אורגני 100% טהור הוא שהוא נאסף ללא שימוש בכימיקלים, בעלי פוטנציאל רעילות, שבהם נעשה שימוש לרוב באחזקת הדבורים הרגילה, וזאת כדי למנוע מחלות וטפילים.

השאירו תגובה: