מתכון - גרנולה ביתית קארנצ'ית ללא סוכר
מאת: אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית
- נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
הרכיבים (20 מנות)
- חצי ק"ג שיבולת שועל מלאה
- רבע כוס פרג לא טחון
- חצי כוס גרעיני חמניות
- חצי כוס שקדים חצויים
- רבע כוס צנוברים
- רבע כוס פתיתי קוקוס
- חצי כוס שומשום מלא
- כוס צימוקים אורגניים
- חצי כוס זרעי פשתן שלמים
- 2 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה
- 6 כפות סילאן* אפשר כמובן לגוון ולהוסיף זרעי ציה, קינמון טחון, משמשים מיובשים אורגניים קצוצים וכל העולה על דמיונכם בהתאם לטעמכם הקולינרי!
אופן ההכנה
1. מערבבים בתבנית אפיה שמן קוקוס סילאן ושיבולת שועל.
2. אופים בחום של 160 מעלות כחצי שעה ומערבבים מדי פעם.
3. מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ מזרעי הפשתן, הצנוברים והצימוקים וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.
4. מוציאים מהתנור ומוסיפים זרעי פשתן, צנוברים וצימוקים.
5. מצננים ושומרים בצנצנת זכוכית במקרר.