2 מתכונים לגרגירי חומוס קראנצ'יים - הנשנוש המושלם
גרגירי חומוס, באופן כללי, משמשים כמקור נהדר הן לחלבון והן לסיבים תזונתיים.
בימים אלו, כשאנחנו מבלים יותר זמן בבית, קל מאוד למצוא את עצמנו מחפשים כל היום מה לנשנש.
במקום להתמסר לאכילה רגשית של נשנושים מעובדים, למה שלא נכין מראש נשנוש מזין, מספק וטעים?
כאן נכנסים לתמונה גרגירי החומוס הקלויים: מאכל נפלא, פשוט וטעים, שדורש רק 5 דקות של הכנה, ולאחר מכן כ-30 דקות של אפייה בתנור.
למטה מחכות לכם שתי הצעות לגיוון התיבול, שיעזרו לכם לקבל טעמים נפלאים – כל אחת בדרכה.
למתכונים לנשנושים בריאים נוספים:
נשנוש בריא של שוקולד וקינואה: פינוק מ-3 מרכיבים
גרגירי חומוס קראנצ׳יים עם פפריקה מעושנת
מצרכים:
2 פחיות 400 גרם של גרגירי חומוס
3 כפות שמן זית כתית מעולה או שמן אבוקדו
1 כפית אבקת שום
½ כפית מלח
½ כפית כמון
½1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית אבקת בצל
הוראות הכנה:
חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 220 מעלות.
שפכו את תכולת הפחיות למסננת וסננו את הנוזלים.
לאחר מכן העבירו את הגרגירים למשטח שטוח ויַבשו ביסודיות עם נייר מגבת.
שפכו את הגרגירים לקערה בגודל בינוני וערבבו עם כל המרכיבים.
העבירו את הגרגירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה.
אפו במשך קרוב ל-30 דקות, וערבבו כל 10 דקות.
לאחר מכן רוב הגרגירים אמורים להיות קראנצ׳יים כשמוציאים אותם.
גרגירי חומוס עם ג'ינג'ר וקינמון
מצרכים:
2 פחיות 400 גרם של גרגירי חומוס
שמן זית כתית מעולה
½1 כפיות ג׳ינג׳ר
1 כף קינמון
1 כף אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
חממו תנור מראש לטמפרטורה של 220 מעלות.
שפכו את תכולת הפחיות למסננת וסננו את הנוזלים זמן ארוך ככל האפשר. אם אין זמן לייבוש בדרך זו, יבשו את הגרגירים בעזרת מגבת.
- העבירו את הגרגירים לקערה נקייה ושפכו עליהם את שמן הזית.
הוסיפו ג׳ינג׳ר, קינמון ואגוז מוסקט.
ערבבו עד לכיסוי של כל הגרגירים. הכמויות הן בגדר הצעות בלבד; הרגישו חופשיים לשנות את כמויות התבלינים במתכון כראות עיניכם.
- העבירו את הגרגירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה ואפו במשך כ-30 דקות או עד שגרגירי החומוס משחימים ונראים פריכים.
המתכונים מעלה מהווים הצעות לנשנושים בריאים מתוך הספר "כבד שומני – המגפה השקטה", בהוצאת פוקוס.