Effect_Migdal
Eat12MiniSite_Migdal

גומאזיו - תערובת שומשום ואצות

מאת: עדנה מינץ
תערובת תיבול מפנקת מהמטבח היפני המתאימה לתיבול סלטים, ירקות ומיצים
גומאזיו

(123RF)

המצרכים

1 כוס שומשום מלא

קמצוץ אצת ים גרסילריה, לטעם

קמצוץ אבקת פלפל אדום חריף CAYENNE

Menta_Inside

1 כף שום קצוץ דק או טחון מיובש

1 כף זנגביל קצוץ או טחון מיובש

1/4  כפית מלח ים

אופן ההכנה

להשרות את השומשום במים 8 שעות או למשך הלילה. השתמשו במים מפילטר להשריה ולשטיפה.

למחרת בבוקר לשטוף פעמיים ולפזר את השומשום על תבנית DEHYDRATOR. להניח את ריפוד תבנית הרשת מלמעלה כדי שלא יתפזרו בזמן הייבוש.

לייבש במשך יום בחום של 50 מעלות צלסיוס (אפשר גם לייבש בשמש).

לטחון את זירעוני השומשום היבשים בבלנדר יבש או במטחנת קפה ע"י פעולת PULSE במשך 6 עד 10 שניות. לא לטחון יותר מדי.

לשים בקערה גדולה. להוסיף את הג'ינג'ר והשום הטחונים וכן את האצה הטחונה והפלפל החריף. להשתמש כתיבול לסלטים, ירקות או מיצים.

הערה:  מדוע רצוי להשרות שומשום מלא במים?

בקליפת השומשום המלא נמצאת רוב כמות הסידן החיוני לגופנו. יחד עם זאת, יש בשומשום חומצה פיטית ואוקסלט המפריעים לספיגת הסידן. על ידי פעולת ההשריה, אנו משחררים חומרים מזיקים אלה, וטעם השומשום הופך למתקתק כלשהו. זו גם הסיבה שמומלץ לרכוש טחינה מלאה משומשום מונבט.

עדנה מינץ, שפית, מנחת סדנאות למזון בריא ו-RAW FOOD, מרצה ויועצת בתזונה

השאירו תגובה: