BODY_B_FLYL

Powered by WP Bannerize

BODY_B_FLYR

Powered by WP Bannerize

הזמן הצהוב: בננות וסרוטונין

מאת: הילה נווה, נטורפטית
אנשים שסובלים משינויים במצב הרוח חשים טוב יותר לאחר אכילת בננות. בדוק. הילה נווה עם הפרטים פלוס מתכון לבלינצ'ס כוסמין וקרם בננות
הזמן הצהוב

צילום: pixabay

סרוטונין:

הסרוטונין הוא נוירוטרנסמיטר הפעיל בעיקר במע' העצבים, משפר את מצב הרוח, מקל על תחושת כאב, מפחית תחושת רעב ומשרה שינה טובה.

הבננה מכילה גם כמות גדולה של טריפטופאן שהוא חומר גלם לסרוטונין.

ויטמין בי 6

ויטמין בי 6 נחשב לויטמין "מצב הרוח". בננה אחת מכילה 1/3 מכמות הוויטמין הנחוצה לנו ביום.

תחושת שובע

הבננה מכילה עד 100 קלוריות, ויחסית לכמות הקלוריות הנמוכה, היא נותנת תחושת שובע לאורך זמן. בזכות תערובת הפרוקטוז והעמילן שהיא מכילה, תהליך הספיגה במע' העיכול הוא איטי, מה שמעניק תחושת שובע ממושכת ומאזן את הסוכר בדם.

סוכרים הם הדלק למוח, ופחמימה המתפרקת לאט, שומרת על רמה קבועה של סוכר בדם, אספקה סדירה ורציפה של "דלק" למוח. כך נשמרת רמת הריכוז והערנות לאורך זמן.

טריפטופאן

הבננה מכילה כמות גבוהה של חומצת האמינו טריפטופאן, הסוכרים שבבננה מעלים את רמות האינסולין המסייע לספיגת הטריפטופאן והפיכתו לסרוטונין המעלה לנו את החיוך.

ויטמינים ומינרלים

הבננה מכילה רמה גבוהה של אשלגן, ברזל, ויטמיני בי, סיבים תזונתיים המסייעים לשמור על לחץ דם תקין, ייצוב מצבי רוח, מניעת אנמיה, ריכוז והרגעת מע' העצבים.

אז מה היה לנו?

הבננה רכה ועדינה, מנטרלת חומציות ומגנה על ריריות הקיבה ומסייעת במניעת כיבים. מרקמה העדין מאפשר את אכילתה בכל גיל. הבננה מאוד טעימה ומענגת אך חשוב לאוכלה במצב בשל, כשיש בה כמה שפחות עמילן.

זה נכון שאפשר לחסל חפיסת שוקולד ולהרגיש טוב באותו הרגע, אבל אחר כך להיות "בדיכאון" שהרסנו את הדיאטה. הבננה מהווה תחליף מצוין ללא המחיר הקלורי.

בלינצ'ס במילוי קרם בננות

המצרכים לעלי הבלינצ'ס:

1 כוס קמח כוסמין
1 כף שמן קוקוס
1 כף סוכר חום
1 ביצה
1 כוס חלב שיבולת שועל
קורט מלח

המצרכים למילוי:

2 בננות בשלות
7 יחידות פתי בר כוסמין או קמח מלא
1/4 כוס קשיו טבעי
1 כף סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל טבעית

אופן הכנת הבצק:

• מערבבים היטב את כל המצרכים לבלילה
• מוזגים מצקת מהבלילה למחבת חמה
• ממתינים דקה, הופכים לדקה נוספת.

הכנת המילוי:

• טוחנים בבלנדר את כל המצרכים למילוי, מלבד הביסקוויטים
• מרסקים את הביסקוויטים בתוך שקית, בעזרת "פטיש שניצל"
• מוסיפים את הביסקוויטים לבלילה ומערבבים
• מורחים על עלי הבלינצ'ס ומגלגלים לאורכם

 

השאירו תגובה: