O3_FLYL

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

במיה כבושה עם קורטם הצבעים

במיה כבושה עם קורטם הצבעים
תלמוד הצמחים

חומרים:

 

300 גרם במיה טריה בגודל בינוני
1 כף פרחי קורטם מיובשים
נקרא גם זעפרן טורקי, להשיג בחנויות התבלינים
1 כפית פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
1 לימון פרסי
1 כפית זרעי שומר
2 פלפלי צ'ילי שלם יבש
6 כוכבי אניס
1 כף סוכר
מים במידת הכלי
5% מלח מכמות המים
שמן זית משובח

 

הכנה:

רחצו תחת מים זורמים את הבמיה הטריה והניחו ליבוש מספר דקות.
הכניסו במיה אחת אחת לצנצנת כשהם ניצבים בכלי ועומדים צמודים זה לזה.
הוסיפו את פרחי הקורטם, פלפל אנגלי, עלי דפנה לימון פרסי כשהוא שבור, זרעי שומר וכוכבי אניס ולבסוף פלפל צ'ילי.

 

המיסו המלח והסוכר במים וצקו לתוך הצנצנת עד לכיסוי מירבי של הבמיה, צקו מעט שמן זית מלמעלה, סגרו הרמטית את הצנצנת, נערו קלות והניחו למשך 3 ימים במטבח.

 

לאחר 3 ימים הבמיה הטריה כבושה ופריכה להפליא אכלו ממנה לבריאות. ניתן לשמור למשך חצי שנה

מוזמנים לבקר ולצפות במתכונים נוספים בדף הפייסבוק תלמוד הצמחים
אברהם דהאן – חוקר ועורך 'תלמוד הצמחים'

 

השאירו תגובה: