Bari15_Fly
Jeliat_Fly

סיבות טובות לאכול במיה

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי ומחבר כתב העת "תזונה פלוס"
זמן קריאה: < 1 דקה
מהמרקם הרירי המיוחד שלה אי אפשר להתעלם. וטוב שכך: מחקרים מראים שבמיה יכולה לסייע במצבים של ריריות פגועות במערכת העיכול ואף למנוע סרטן המעי
SmartKish_In

אין הרבה ירקות עם מרקם כל כך מיוחד כמו של במיה; או שאוהבים אותה או ששונאים אותה. אדישים אי אפשר להישאר כלפיה. אבל דווקא במרקם המיוחד הזה, הרירי, טמונה סגולתה הגדולה בריפוי ריריות מערכת העיכול.

למעיים יש חשיבות רבה במערכת העיכול. אם המעיים נפגעים או שאינם פועלים כהלכה, נוצרים סיכונים בריאותיים רבים. כידוע, נזקים ברירית המעי ושאר חלקי צינור העיכול פוגעים בספיגת המזון. מי שיכול לעזור לריפוי המעיים הוא הירק במיה. זהו ירק טעים אותו ניתן לאכול בדרכים שונות ויש בו תועלת רבה, במיוחד למעיים.

הבמיה מכילה כמויות ניכרות של ויטמיני  A, E, C, ,K ביופלוונואידים וקומפלקס B . היא מכילה גם כמות נאה של המינרלים ברזל, סידן, אשלגן, נתרן, נחושת, מגנזיום, סלניום, מנגן, אבץ ופיטו-נוטריינטים. זהו ירק נטול שומן, דל קלוריות ועשיר בערכים תזונתיים שונים. את פירות ירק הבמיה הצעירים  אפשר לאכול גם לא מבושלים.

הבמיה מפחיתה את הסיכון לתופעות כמו עודף כולסטרול, סוכרת, השמנה ואפילו סרטן המעי הגס. זאת בזכות עושרה בסיבים. ויטמין A שבה עוזר לבריאות העור, הפלוונואידים שבה מפחיתים סיכון לסרטן הריאות, תורמים לבריאות החניכיים  וכך מצמצמים סיכון עששת שיניים. ויטמין C מפחית נזקי רדיקלים חופשיים. ויטמין K המצוי בה בכמות נאותה עוזר לקרישת דם נכונה ולחוזק העצמות בגוף.

לבמיה יש ערך מיוחד לניקוי צינור העיכול משאריות של שומנים, פחמימות, כולסטרול, רעלים, בקטריות מזיקות ועוד חומרים מזיקים. עם אכילת במיה בצורה שוטפת  צינור העיכול פועל במיטבו לעיכול וספיגת המזון. גם בזכות הכמות הרבה של ויטמין A שבו, עוזר ירק זה  לריפוי ולשמירת בריאות ריריות צינור העיכול.

אין צורך להמתין שתופענה בעיות עיכול. אפשר להתחיל עם הבמיה כבר עכשיו.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו