"ארוחת בוקר היא לא הארוחה הכי חשובה ביום"
בתאל בר – אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת והבעלים של "סוכרת בשליטה" תגיע ב-24.3 לכנס לנצח את הסוכרת בתיאטרון גבעתיים.
זאת במטרה להעניק לכם כלים משמעותיים שיסייעו לכם לבצע שינוי ולאמץ הרגלים בריאים.
מהם הרגלי התזונה האישיים שלה?
ביקשנו ממנה לענות על השאלון שלנו כדי לגלות.
לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":
ד"ר מיכאל ויינפאס – רופא סוכרת והרבליסט קליני
עדינה בכר – דיאטנית בגישת התזונה הקטוגנית
מיכל ינאי – שחקנית ומפתחת אפליקציית מיינדפולנס
התשובות של בתאל בר
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
דג סלמון לצד אנטיפסטי כרובית וכרוב בתנור
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
האמת ששבת בבוקר מבחינתי לא שונה מכל ארוחת במהלך השבוע, אלא אם כן אנחנו נוסעים לטיול.
הילדים ובעלי אוכלים פרנץ' טוסט ואני אוכלת יותר מאוחר כי התרגלתי לאכול יותר מאוחר מהם.
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
לרוב ארוחת ה"בוקר" אצלי היא בצהריים.
בשעה 8:00 בערך אני שותה אמריקנו (אספרסו כפול עם הרבה מים חמים) בלי ממתיקים ובלי חלב ואוכלת כשאני רעבה.
זה יכול להיות ב-11:00 וזה יכול להיות בשעה 15:00.
לכן אני לא קוראת לארוחות בשמות (בוקר/צהריים/ערב) אלא ממספרת אותן.
כשאני כן אוכלת ארוחה ראשונה ביום, זה תמיד כולל:
- 2-3 ביצים (חביתה עם מלא עלים שווים או עין)
- 2 פרוסות גבינה צהובה
- לחם/לחמניות/פוקצ'ה דלים בפחמימות שאני קונה או מכינה בעצמי
- סלט שמכיל: מלפפון, עגבניה, פלפל, פטרוזיליה, גבינה בולגרית עם או בלי טונה
- אבוקדו
- גבינת שמנת
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
שארוחת בוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום. וגם יישמתי אותו רוב חיי.
ב-6 שנים האחרונות אני אוכלת מתוך הקשבה לגוף, וזו התחושה הכי טובה שיכולה להיות.
אין כבדות ויש המון ערנות ואנרגיה.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
לחמניות שמרים עם שום שסבתא רבתא שלי זכרונה לברכה היתה מכינה עד גיל 90.
למזלי, לא נתקלתי בכאלה כבר המון שנים, ואני לא אוכלת אם זה לא כמו שלה.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
זיתים. הריח הורג אותי.
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
קופסה עם פיצוחים (פקאנים, קשיו, אגוזים ושקדים לא קלויים)
מה החטא האהוב עלייך?
אם מדברים על אוכל חחח….פיצה!
במי לבחור, דיאטנ/ית קליני/ת או נטורופת/ית?
שאלה קשה.
בהחלט יש כמה דיאטניות שעושות עבודה מעולה באיזון מטבולי.
אבל – בגלל שאני מכירה יותר נטורופתיות שעושות איזון הוליסטי שכולל צמחי מרפא מאשר שאני מכירה דיאטניות כאלה, אז הייתי אומרת נטורפת/ית
מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת – זה מה שאוכל אותך?"
מסכימה לגמרי.
בתור מישהי שבמשך 25 שנה היתה כבולה למשקל ולעולם הדיאטות אני יכולה להעיד שהשחרור שלי מהמשקל הגיע כשלמדתי להקשיב לגוף שלי ולצרכים שלו.
היום אני מלמדת אחרים לעשות את זה.
המתכון המנצח של בתאל בר: עוגת שוקולד ובוטנים עסיסית
מצרכים:
כוס קמח שקדים
כפית אבקת אפייה
2 כפות בהריון אבקת קקאו טבעית (עדיף)
שליש כוס אריתריטול
10-15 טיפות סוכרלוז נוזלי
2 ביצים/2 כפות חמאת שקדים
3 כפות חמאת בוטנים טבעית
חצי כוס חלב סויה / שקדים ללא סוכר
לציפוי (לא חובה):
100 גרם שוקולד 85%
250 מ"ל שמנת מתוקה 38% / 250 מ"ל קרם קוקוס
הוראות הכנה:
מערבבים יבשים בנפרד ורטובים בנפרד.
שופכים את הרטובים ליבשים ומערבבים היטב.
שופכים לתבנית אינגליש מנייר
אופים כ-17 דקות ב-180 מעלות טורבו.
העוגה יוצאת רטובה וזה בסדר גמור.
אוכלים בטמפרטורת חדר, ושומרים בחוץ או במקרר.
רוצים ללמוד מבתאל בר איך לעשות בחירות שיובילו אתכם לשינוי המיוחל באורח החיים שלכם?
בואו לפגוש אותה ב-24.3 בכנס הגדול למניעה וטיפול בסוכרת.
לפרטים והרשמה הכנסו לאתר כנס לנצח את הסוכרת.
גולשי EatWell זכאים ל-30 ש"ח הנחה בהקלדת קוד קופון: 1313