איך מתגברים על תשוקה לסוכר ופחמימות
זה זמן רב שקיים בתקשורת שיח נרחב על הסכנות שבצריכת סוכר, ובצדק.
האמריקאי הממוצע צורך כמות מדאיגה של סוכר.
לפי ארגון הלב האמריקאי, כמות הסוכר המרבית המומלצת צריכה להיות בין שש לתשע כפיות ביום.
האמריקאי הממוצע צורך 22 כפיות של סוכר ביום.
כן, קראתם נכון.
רובנו צורכים הרבה יותר סוכר מהכמות לעיל בלי להבין זאת אפילו – למעשה, חלק מהאנשים "מצליחים" לעשות זאת בעזרת כמה כוסות קפה בלבד.
מדהים כמה סוכר יש במשקה מוגז או במשקה לאטה אופנתי.
מחקרים חדשים, כמו המחקר Whitehall II, הראו שמי שצורכים כמויות סוכר גבוהות נוטים יותר לפתח הפרעות במצב הרוח או הפרעות נפשיות אחרות.
לכן חשוב לבחון מקרוב כמה מהמזונות שאתם אוכלים.
מוצרי מזון מעובדים וארוזים מלאים בסוכר, וגם מוצרים רבים שמוצגים כ"בריאים" או "אורגניים" עלולים להכיל לא מעט סוכר מזוקק.
למאמרים נוספים בנושא:
המשימה לשנה החדשה: לאכול פחות סוכר
לא יכולים בלי סוכר? אולי אתם לא חייבים
מה לגבי ממתיקים מלאכותיים?
יש ללא ספק הרבה תחליפי סוכר בשוק, ואנשים רבים מסתמכים על ממתיקים מלאכותיים כמו סוכרזית או אספרטיים להגברת המתיקות של כל דבר כמעט, מקפה ועד מאפים.
רק אוסיף אזהרה קטנה: שימוש ממושך בממתיקים כאלה עשוי להשפיע על החך שלכם.
במילים אחרות, ממתיקים אלה עלולים לגרום לפקעיות הטעם שלכם לחשוב שאתם צורכים מעט סוכר, אך הם לא יכולים לשטות במוח שלכם.
שימוש קבוע בממתיקים מלאכותיים, כמו שתיית כמה משקאות דיאט ביום, עלול לגרום לאנשים לצרוך יותר מזונות עם סוכר – ועקב כך הרבה יותר קלוריות ריקות – ממה שהיו צורכים ללא השימוש בממתיקים מלאכותיים.
אז איך מתמודדים עם התשוקה לסוכר ופחמימות?
התשוקות לסוכר ופחמימות הן בין החששות הנפוצים ביותר שאני שומע מאכלנים.
חשוב לזכור שלא כל הפחמימות נולדו שוות.
התמקדו בפחמימות ש"נשרפות לאט" הנמצאות במזון מהצומח ובדגנים מלאים.
הנה כמה תחליפים בריאים לפעם הבאה שהחשק לנשנש ישתלט עליכם:
- תה צמחים עם דבש
- אורז חום עם ירקות ובצלים מקורמלים
- בננות
- ניוקי עם שמן זית ומלח
- יוגורט פשוט עם פירות, אגוזים, מייפל או דבש
- שייק קפיר
- שעת שינה מוקדמת
המאמר לקוח מתוך הספר "חרדה ודיכאון – תוכנית תזונתית לשיפור הבריאות הנפשית".
בספר תמצאו תוכנית תזונתית בת 6 שבועות – כולל מתכונים בעריכת צחי בוקששתר.