Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

אזני המן טבעוניות

מאת: רותם ברנר, מומחית לתזונה טבעית ואורח חיים בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
חג הפורים מתקרב בצעדי ענק והגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין אוזני המן. אז קבלו את הגירסה שלי לאזנים המפורסמות בגרסה בריאה יותר ואפילו טבעונית +2 מילויים ייחודיים ומפתיעים

צילום: רותם ברנר

Bari15_In

המצרכים

לבצק

כוס וחצי קמח מלא/כוסמין

1/2 כוס חלב קוקוס

2 כפות שמן קוקוס (במצב מוצק)

3 כפות סוכר קנים / סוכר חום

1/2 כפית אבקת אפיה

מילוי תמרים

8 תמרים מסוג מג'עול ללא החרצנים

2 כפות שקדים טחונים

מילוי חמאת בוטנים ודבש

2 כפות ממרח חמאת בוטנים ודבש

כף שקדים טחונים

מילוי שקדים, קוקוס וקקאו

2 כפות ממרח שקדים, קוקוס וקקאו

כף שקדים טחונים

הוראות הכנה

1. מכניסים את כל חומרי בצק למעבד מזון (עם להב פלסטיק ) או מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד (זה לוקח מספר דקות). עוטפים את הבצק בניילון נצמד (רצוי לשטח מעט לפני) ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2. מכינים מליות לבחירתכם:

מלית תמרים – במעבד מזון טוחנים את התמרים עם השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה חלקה
מלית חמאת בוטנים –  מערבבים בקערה 2 כפות חמאת בוטנים ודבש עם כף שקדים טחונים
מלית שקדים, קוקוס וקקאו – מערבבים בקערה 2 כפות ממרח שקדים קוקוס וקקאו עם כף שקדים טחונים.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות.

4 . מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח, בעזרת כוס/חותכן או כל כלי עגול אחר קורצים עיגולים בגודל הרצוי .

5.  מניחים כפית מהמילוי בתוך כל עיגול וסוגרים לצורת אוזן המן (מעיין משולש). שוב להדק את הצדדים היטב כדי למנוע פתיחה בזמן האפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה .

6. אופים כ 20  דקות עד להזהבה , מצננים וזוללים.

רותם ברנר, מומחית לתזונה טבעית ואורח חיים בריא

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו