אורז שלוש על שלוש
אורז שלוש על שלוש
אורז מלא משלושה רכיבים כפול שלושה צבעים
מצרכים:
החומרים (ל- 9 מנות):
1 כוס אורז חום ועגול
1 כוס אורז אדום
1 כוס אורז שחור
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים או כתומים
2 פלפלים ירוקים ( ירוק בהיר)
1 בצל סגול
1 בצל צהוב (רגיל)
1 גבעול של בצל ירוק
2 כפות שמן זית
שום ותבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני.
2. מניחים נייר אפיה על גבי תבנית. כדי שהנייר לא יזוז מומלץ להרטיב את התבנית.
3. חותכים כל פלפל לאורכו לארבעה חלקים ומנקים היטב מהגרגירים. קולפים וחותכים את הבצלים לרבעים.
4. אופים בתנור במשך חצי שעה. הופכים את הפלפלים והבצלים ואופים במשך רבע שעה נוספת.
5. מטגנים מעט את האורז בשמן זית ושום. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל בסיר מכוסה, עד שכל המים ייספגו באורז.
6. לקראת סוף הבישול מוסיפים בצל ירוק קצוץ ותבלינים שאוהבים.
7. מוסיפים את הפלפלים והבצל לסיר האורז ומערבבים בעזרת כף עץ.
ערכים תזונתיים למנה:
59 קלוריות, 1.5 גרם חלבון, 7 גרם פחמימות, 3.2 גרם שומן, 1.8 גרם סיבים, 42 מ"ג סידן, 1.2 מ"ג ברזל, 5.2 מ"ג נתרן, 301 מ"ג אשלגן.
(החישובים שלי הינם לפי הטבלאות של יעקב אילני).
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |