ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

BODY_B_FLYR

Powered by WP Bannerize

אורז עם עדשים צהובות

מאת: איה הוד, נטורופתית

החומרים:

1 כוס אורז מלא עגול או לבן בסמתי
1/2 כוס עדשים צהובות (מתעכלות טוב יותר)
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 בצל קצוץ דק
שמן זית
1 כף כמון
4 שיני שום קצוץ

אופן ההכנה:

1. משרים את האורז ומסננים.
2. שוטפים ומסננים את העדשים.
3. לחמם מעט שמן ולטגן קלות את הבצל (לא לשרוף אותו).
4. מוסיפים מלח, מים ואורז. מבשלים עם מכסה על להבה בינונית ולאחר 8-10 דקות נותנים ערבוב קל ומוסיפים את העדשים לעוד 5 דקות בישול על אותה אש ואז מורידים לאש קטנה ביותר.
5. בנפרד מחממים טיפה שמן זית ביחד עם השום ומוסיפים כמון. את התערובת שופכים לסיר עם האורז ומערבבים היטב ונותנים עוד 5 דקות בישול על אש קטנה, סוגרים את האש ומשאירים סיר דגור לעוד כמה דקות.

השאירו תגובה: