Thymoquin_Fly
Nadar_Fly

אוכל בתחפושת

מאת: - נטורופתית ואירידולוגית
גרנולה זה בריא. נכון? ומה עם לחם דגנים? הגיע הזמן להסתכל על האוכל שלנו בפנים
Nadar_IN

חג פורים הוא חג של שמחה ועליצות. יומיים בהם כל אחד יכול להתחפש ולהיות מה שהוא רוצה ואיך שהוא רוצה. לעומת זאת ביום יום ישנם מוצרים רבים שכולנו קונים וחושבים שקנינו מוצרים בריאים, כשלמעשה קנינו את מוצר שמתחפש לבריא, ובפועל אין לו ערך תזונתי אמיתי. אנו חושבים שאנו קונים אוכל בריא ולמעשה קנינו רק תחפושת בריאה.

מטופלים שמגיעים לקליניקה אומרים לי 'אני אוכל בריא'. כשאני מתשאלת אותם לעומק מה סוג האוכל שהם אוכלים ומה שם החברה של המוצר שהם קונים, אני רואה שהם אוכלים מוצרים עם שמות של בריאות, אבל בפועל המוצר מעובד ולא בריא.

 

איך לבחור אוכל בריא יותר?

כשאני עורכת קניות אני מסתכלת על רשימת הרכיבים ומחפשת מוצרים בריאים. אם אני קונה מוצרים מוכנים, אני בודקת את רשימת הרכיבים. מה חשוב לבדוק?

 

דוגמאות למוצרים בתחפושת

לחם דגנים

על פניו זה נשמע לחם בריא. למעשה הוא מכיל תערובת של קמחים, שחלקם מלאים וחלקם לבנים ומכילים גלוטן בנוסף למה שמצוי בקמחים. כמו כן מכיל שמנים מוקשים ותומרי שימור.

לחם מקמח מלא

לחם דגנים – בריא או לא? צילום: PEXELS

 

לא כל לחם שרשום עליו מלא או שהוא כהה הוא בריא, לכן כדאי לקרוא את פירוט הרכיבים. אם הרשימה מכילה יותר משלושה רכיבים, זה אומר שעדיף לבחור בלחם אחר.

 

פירות יבשים

נחשבים לבריאים ויכולים לשמש כחטיף בריא במקום ממתקים. אבל… אליה וקוץ בה. מרבית הפירות היבשים שאנו אוכלים מכילים צבעי מאכל, עוברים ייבוש תעשייתי שמכיל הוספת סולפטים (גופרית), המשמש גם כחומר משמר. יצרנים רבים גם מוסיפים עוד סוכר.

לכן חשוב לקנות פירות יבשים אורגניים ביבוש טבעי ללא שום תוספות, שתהליך הייבוש הטבעי שלהם הוא בייבוש תחת השמש לאורך זמן.

 

גרנולה קנויה

גרנולה נחשבת לבריאה ולכן זהו מוצר בתחפושת. אם נסתכל על הרכיבים נראה שהגרנולה הנמכרת לרוב עשירה בסוכרים ושמנים מוקשים, שפוגעים בערך הבריאותי .

לכן עדיף להכין גרנולה בבית, כך יש שליטה על סוג החומרים שאנו שמים בגרנולה או לקנות גרנולה הרבה יותר טבעית, שמכילה רק שומנים בריאים, והרבה ויטמינים ומינרלים טבעיים, שמקורם במזונות המרכיבים אותה, וממותקת בסירופ מייפל אמיתי.

 

חטיפי אנרגיה

נועדו לתת מענה לצורך לנשנש בין ארוחות, לכן חשוב שיהיו בריאים ולא רק ממתקים. ברוב המקרים אנו קונים את התחפושת הבריאה של המוצר ולא את המוצר עצמו, כי החטיפים מכילים המון סוכר בכל מיני צורות – דרך קרמל, פרוקטוז, סוכר חום, גלוקוז, דבש וחלב מסוכר – כלומר זו פצצת סוכר. בנוסף הם מכילים חומרי שימור, מייצבים ועוד.

אם ניתן חטיף אנרגיה כזה לילד עם הפרעת קשב וריכוז נגרום לו לחוסר שקט קיצוני ובאופן כללי זה גורם לשיבוש במאזן הסוכר בגוף.

חטיפים בריאים לא אמורים להכיל חומר משמר או מייצבים, כמה שיותר רכיבים טבעיים כמו אגוזים, זרעים פירות יבשים ודגנים מלאים. חשוב שההמתקה תהיה רק מהפרי, ללא תוספת המתקה.

לסיכום, חשוב לקרוא את הרכיבים שעל המזון ולא להתפתות לשם של המוצר, כי השם שניתן למוצר אמור מנסה לפתות את הלקוח לקנות מוצר זול שהוא כביכול "בריא".

בנוסף, הרשו לי להמליץ לכם בפורים הזה לנסות אזני המן בתחפושת שונה, עם מילוי של תערובת עלים מלוחה.

 

אוזני המן מלוחות

מצרכים לבצק:

4 כוסות קמח כוסמין מלא

חצי כוס שמן זית בכבישה קרה

2 כפות מייפל

1/3 כוס מים

2 כפיות אבקת אפיה, ללא אלומיניום

מצרכים למילוי:

תרד

מנגולד

קייל

כוסברה או פטרוזיליה

מלח הימלאיה לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות שמן זית בכבישה קרה

אופן הכנת המילוי:

קוצצים את העלים ומאדים על מחבת, עם קצת מלח כעשר דקות.

בסוף מוסיפים את השמן והפלפל השחור ומערבבים.

אופן הכנת הבצק:

מערבבים את החומרים ומכניסים למקרר לכחצי שעה.

מחלקים את הבצק לכדורים קטנים.

מרדדים כל כדור בצק, ממלאים בתערובת העלים  וסוגרים את הפינות בצביטה קטנה.

מניחים את אוזני ההמן על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות ל-20 עד 30 דקות, עד שהבצק מזהיב.

 

חג פורים שמח!

צרו קשר עם רומי חוכמה



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו