PassoverFocus_Fly
In2024_Fly

קוסמת הכוסמת הירוקה

מאת: הילה נוה, נטורופטית
זמן קריאה: 2 דקות
הכוסמת הירוקה היא לא רק "דבק" נהדר לקציצות. אפשר להכין ממנה מטעמים שגם שונאי כוסמת מושבעים לא ינחשו שזו היא. הילה נווה מגדילה ומכינה ממנה גרנולה בניחוח קינמון
Laisha_In

עוד מילדותי זכור לי ריח הכוסמת שסבתי בישלה. ריח חזק שלא אהבתי בתור ילדה. בשנים האחרונות, לשמחתי, גיליתי את יתרונותיה הגדולים במטבח הצמחוני והטבעונאי ואת היכולת להכין ממנה מתכונים נהדרים שקשה לנחש שכוסמת מסתתרת בתוכם.

הכוסמת מסווגת כדגן ואכן ניתן ליצור ממנה קמח ומאפים, אך למעשה היא זרע של פרי. היא עשירה במינראלים כמו מנגן, נחושת ומגנזיום ובסיבים תזונתיים שמסייעים באיזון רמות הסוכר בדם.

היא אינה מכילה גלוטן ולכן איננה אלרגנית וטובה למי שנמצא בדיאטה נטולת גלוטן. הכוסמת מכילה גם ביופלבנואידים, ביניהם "רוטין", המחזק את כלי הדם. היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך ואחוז שומן נמוך ולכן גם מסייעת בתהליכי הרזייה ובשמירה על רמות סוכר תקינות.

אני מעדיפה את הכוסמת הבהירה- ירקרקה, שלא עברה קלייה. היא עדינה יותר בטעם ובריח ומקבלת את הטעמים המוספים לה ביתר קלות. היא נובטת במהירות – מספיק להשרותה במשך לילה אחד במים ועוד יום במסננת כדי לראות תחילת הנבטה.

לאחר ההנבטה, משמשת הכוסמת כבסיס לכמה מתכונים מומלצים, ולפעמים כאמור, ממש קשה לנחש שזו הכוסמת, כאשר טועמים.

הכוסמת מעולה "כדבק" לקציצות/פשטידות/קרקרים ביתיים, ללא צורך בביצים. ניתן לעבד אותה לאחר ההנבטה במעבד מזון עם ירקות ומעט קמח חומוס ליצירת קציצות או לחילופין לבשלה ולאחר מכן ליצור בלילה במעבד מזון.

הנה שני מתכונים לדוגמא:

קציצות כוסמת וחוביזה


1.5 כוסות כוסמת
3 כוסות מים
כוס עלי חוביזה קצוצים
1 גזר מגורר
1 בצל מגורר
כף שמן קוקוס
כמון, כורכום, קינמון מלח הימלאיה – לפי הטעם
שומשום מלא

אופן ההכנה

• מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות.

• מבשלים את הכוסמת במים כ- 15 ד' עד שהמים נספגים ומצננים.

• מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המצרכים

• לשים בעזרת הידיים לעיסה אחידה

• יוצרים קציצות ,מעבירים לתבנית ומניחים על גבי נייר אפייה ומפזרים שומשום מעל

• אופים כ- 20 ד' בתנור והופכים ל- 5 ד' נוספות

מגישים חם עם רוטב טחינה מעל.

 

גרנולת כוסמת בניחוח קינמון

 

מצרכים:

3 כוסות כוסמת ירוקה שהונבטה מעט

אבקת קינמון

3 כפות שומשום מלא

1/4 כוס גוג'י / אוכמניות / צימוקים

1 כוס אגוזים קצוצים למיניהם

 

אופן ההכנה:

• מפזרים על גבי נייר אפייה את גרגירי הכוסמת ומפזרים מעליהם קינמון.

• מכניסים לתנור ומייבשים כ- 5-6 שעות ב- 50 מעלות, (לקבלת גרנולה RAW).

ניתן גם לקלות במשך 15 ד' ב- 180 מעלות.

• מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר המצרכים.

• מאחסנים בכלי סגור במקרר או במקפיא.

 

הילה נוה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו