Powered by WP Bannerize

Powered by WP Bannerize

מאפה שבלולי גבינת שקדים וזעתר

מאת: גלי לופו אלטרץ
מאפה חגיגי שמתאים לשבועות שחוגג את כל המופלא בחקלאות הישראלית: חיטה, שקדים וזעתר.

המאפה מורכב משלושה חלקים. בצק השמרים הבסיסי יכול להפוך גם לבצק של פיצה וקלצונה, את גבינת השקדים ניתן להכין גם כממרח ולהוסיף לה טעמים (עשבי תיבול, פפריקה וזיתים) או לאפות אותה בכלי חרס על מנת לקבל גבינת "פטה" שמפוררים על סלט.
הזעתר הוא תערובת תבלינים קלה להכנה ודלה במלח, הרבה יותר טעים ובריא מכל זעתר שתקנו.

לבצק:

500 גרם קמח 70% (קמח מלא שנופו ממנו 30 % מהסובין)
1 כף שמרים יבשים
1 כפית גלוטן (לא חובה)
1 כף סוכר חום
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
½ 1כוסות מים פושרים   (או יותר)

הכנה:

1. מערבבים את הקמח, שמרים, גלוטן, סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את המים החמימים בהדרגה, ייתכן שצריך מעט יותר או מעט פחות. ניתן להוסיף מים או קמח לפי הנדרש, לשים 2-3 דקות, מכבים את המיקסר ל 5 דק', מפעילים ולשים 5-7 דק' נוספות.
2. לעטוף את הקערה בשקית ניילון ולאטום. להניח לתפיחה של שעתיים, עד שמכפיל את נפחו.

לגבינת שקדים בסיסית:

3/4 כוס שקדים קלופים
¼ כוס קשיו
2 כפות מיץ לימון
¼ עד ½  כפית מלח
½ כוס מים

הכנה:

1. משרים את השקדים והקשיו 12 שעות במים, במקרר.
2. מסננים, טוחנים במעבד המזון עם שאר המצרכים, מוסיפים עוד מים אם צריך ע"מ ליצור ממרח חלק.
3. טועמים ומוסיפים מלח ו/או לימון לפי הצורך, מאחסנים בקופסא הרמטית במקרר.

לזעתר:

5 כפות עלי זעתר יבשים (ניתן לקנות בחנות תבלינים)
½ כפית סומק טחון
½ כפית מלח
1 כף זרעי שומשום
1 כף שמן זית

הכנה:

1. טוחנים במטחנת תבלינים את עלי הזעטר, הסומק והמלח.
2. קולים את זרעי השומשום במחבת נקייה עד שיזהיבו ויפצפצו, נזהרים שלא יישרפו!
3. מערבבים את התערובת הטחונה עם זרעי השומשום הקלויים וכף שמן זית וממוללים באצבעות את השמן לתוך התבלינים. אם צריך מוסיפים עוד כמה טיפות שמן זית עד שהתערובת מעמיקה את צבעה וריחה משתחרר.

להרכבת המאפה:

1. מרדדים את הבצק למלבן גדול, עובי הבצק צ"ל 1 ס"מ.
2. מורחים בנדיבות את הגבינה (אם נשארת גבינה ניתן לשמור במקרר, ולהשתמש כממרח).
3. מפזרים זעטר (בין כף לשלוש, לפי הטעם), מגלגלים את המלבן לגלילה הדוקה וחותכים לרוחב הגלילה לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
4. משמנים במעט שמן זית תבנית עגולה, מסדרים את שבלולי הבצק לא קרוב מדי אחד לשני בשכבה אחת, ניתן לפזר מעט שומשום לקישוט ופריכות.
5. מניחים לתפיחה שניה, 30 דק'. מחממים תנור ל 190 מעלות, אופים כ 40 דק' עד שמזהיב קלות.

גלי לופו אלטרץ, סדנאות בישול בריא

השאירו תגובה: