תזונה למוח: מה אוכלת נוירולוגית?
מדור טעים להכיר שמח לספק הצצה לצלחת של אנשי מקצוע בתחום הבריאות והתזונה.
והפעם אנחנו גאים לארח במדור את הנוירולוגית ד"ר קארין אלמן שינה.
ד"ר אלמן היא בעלת "המרפאה לנוירולוגיה מותאמת אישית", שעוסקת באבחון, טיפול ומניעה של בעיות זיכרון, חשיבה, קשב ושליפה.
הטיפול במרפאה מתבסס ברובו על שינויי אורחות חיים, תזונה, תוספי תזונה ותרופות, במידת הצורך.
האם התזונה האישית שלה מושפעת מכך? אתם מוזמנים להמשיך לקרוא ולגלות…
לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":
ד"ר שרון ברנר – מומחית ברפואת משפחה
קרן אלאלוף שרעבי – המאמאצחיקית הראשית
התשובות של ד"ר קארין אלמן שינה
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
סביצ'ה, סושי וסלט מתובל היטב.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
בבוקר אין אוכל.
יש קפה טוב.
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
ארוחת בוקר מאוחרת של חביתה עם בצל ופטריות שיטאקי, סלט ירוקים, שמן זית, לימון ואבוקדו.
קל להכנה, מהיר ובריא.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
וואו יש המון.
הנה מיתוס שאני מתמודדת איתו עם חלק מהמטופלים שלי שזקוקים לשינוי תזונתי.
אנשים סבורים שאם אין לחם וגבינה 5% אין להם מה לאכול יותר…
התגובה הנפוצה היא: "אז מה אני אוכל?!"
זה מיתוס שחשוב לפרק.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
עוגת שוקולד ביתית של סבתא שלי.
היא הייתה מביאה לנו כל שבוע.
כשלמדתי בחו"ל, היא שלחה לי אפילו לשם.
העוגה הזו הייתה מקור לשיחה גם בקרב החברים שלי.
היום אני כבר לא אוכלת.
זה לא אותו דבר כשמישהו אחר מכין.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
רגל קרושה, סיגרים מטוגנים ו"מנת ילדים" במסעדה.
מה תיקחי איתך לאכול ביום ארוך ולא צפוי?
אבוקדו, סלמון בתנור, סלט, אוכמניות ושוקולד מריר 80%.
מה החטא האהוב עלייך?
שוקולד
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
אני עובדת עם שתיהן.
כל עוד היא קשובה, אכפתית, מקצועית ופתוחה לכיוונים חדשים שאינה מכירה ומוכנה לחקור, זה מקובל עליי.
מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת – זה מה שאוכל אותך?"
מסכימה בהחלט.
אני מעדיפה להגיד: "הינכם מה שאתם אוכלים, אז כדאי לאכול חכם".
מה המתכון המנצח שלך?
אנטיפסטי!
מתאים תמיד, פשוט וקל להכנה.
כך מכינים:
פורסים לחתיכות קישוא, חציל, בטטה, פטריות פורטובלו, בצל, שום (להשאיר שלם) או ירקות אחרים שאוהבים.
מערבבים בקערה שמן זית, שום גבישי, מלח, פלפל ופפריקה.
מברישים עם תערובת השמן והתבלינים את הירקות.
שמים בתנור ל-180 מעלות, למשך 30-40 דקות עד להשחמה ומעט קריספיות.