תה ירוק - טעם הבריאות
מה לדעתכם המשקה הכי פופולארי אחרי מים? קבלו רמז… לא "טעם החיים" אלא "טעם הבריאות" – אותו נוזל חמים בעל עשרות גוונים – התה. הנוזל הטעים הזה כבר מזמן אינו נחשב לשחקן משנה לצד הכריך או העוגה, כי אם משקה רב עוצמה ועתיר יתרונות בריאותיים.
בין שלל סוגי התה הקיימים כיום בעולם, שמו של התה הירוק יצא למרחוק ונעשה בו שימוש כבר מקדמת דנא בסין (מולדת התה) יפן והודו. וגם בסרי לנקה, בקוריאה ובטאיוואן.
בשונה מתה רגיל, שחור, המיוצר מעלים מיובשים של צמח הקמליה סיננסיס Camellia Sinensis שעברו תסיסה (חימצון) – תה ירוק מיוצר מתה שלא עבר התססה במהלך תהליך העיבוד. לכן הוא מכיל כמות גדולה יותר של נוגדי חימצון ופוליפנולים (פיטוכימיקלים בעלי פעילות נוגדת חימצון).
בעולם קיימים סוגים שונים של תה ירוק, כאשר היוקרתי שבהם הם תה Sencha שפופולארי ביפן. ה Matcha שידוע בתכולת הכלורופיל הגבוהה שבו ועוד.
9 היתרונות הבריאותיים של תה ירוק
1. מסייע בשיפור זרימת הדם והפחתת רמות הכולסטרול.
2. מסייע בשמירה על רמות סוכר מאוזנות לאורך זמן.
3. "המרגיע הלאומי" – מסייע להרגעה והקלה על סטרס וחרדות.
4. מסייע בשמירה על אנרגיה ועירנות לאורך זמן.
5. נמצא כמסייע בשריפת שומן והגברת המטבוליזם.
6. מכיל כמות גדולה של אנטי אוקסידנטים שעשויים להפחית ולמנוע נזק חימצוני לתאים.
7. תכולת הפוליפנולים שבתה מסייעת בהפחתת דלקת.
8. מסייע במניעת עששת והתפתחות פלאק על השיניים.
9. מכיל כמות מזערית של קפאין.
איך כדאי לשתות את התה?
מומלץ לא להוסיף את שקיק התה לכוס מים רותחים, כדי לא לפגוע ברכיב ה EGCG.
כדאי להוסיף למשקה פרוסת לימון – מקור לויטמין C המקל על ספיגת נוגדי החימצון.
אגב, תה ירוק מכיל ויטמין K, לכן לאנשים הנוטלים אספירין ומדללי דם כדאי להמעיט בצריכתו.
מה ז"א "לא להוסיף את שקיק התה לכוס מים רותחים" אז איך להוסיפו?
מצטרפת לשאלה שכבר נשאלה. הרי זה כוס תה לא?
מה הכוונה "לא להוסיף את שקיק התה לכוס מים רותחים"?
הכוונה לשתות עם מי ברז? או עם מים פושרים?
לא נראה לי שהתה יייצא מהעלים בכזה מצב…