תבשיל דלעת ובטטה עם קוסקוס מלא
מאת: סמדר "סמדי בומבה" וקנין
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים ל-4 מנות
1 חבילה קוסקוס מלא
300 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
2 בטטות גדולות, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
2 בצלים, חתוכים לרצועות
1 מקל קינמון
1/2 כפית כורכום
1 כף סוכר חום "סוגת"
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
שמן
להגשה:
שקדים קלופים
צימוקים
- יוצקים שמן לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את רצועות הבצל ומקל הקינמון במשך כ-5 דקות, להזהבה.
- מעבירים לסיר את קוביות הדלעת והבטטה ומוסיפים סוכר, כורכום, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב ומוסיפים מים כך שכל הירקות יהיו מכוסים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל כ-40 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והירקות רכים.
- מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שמופיעות על האריזה.
המתכון באדיבות חברת סוגת שמציעה קוסקוס מלא.