תבשיל בטטה וגזר
אישית אני אוהבת מתכונים בריאים שהם גם פשוטים להבנה ולתפעול (לא נולדתי עם הצ'יפ של "איזה כיף לי במטבח" ואני לא מחובבי "האתגרים הקולניריים"), גם יפים ויז'ואלית (מה לעשות, אנחנו קודם אוכלים עם העיניים) וגם מהירי הכנה (עדיפות למתכוני "לשים הכל בקערה, לערבב והופה מוכן).
השילוב הזה מאפשר לנו להמשיך ולהתמיד בתזונה בריאה וטעימה לאורך זמן, במיוחד כשרובנו נדרשים לבשל פעמיים – גם אוכל "רגיל" לילדים (שניצלים-פתיתים-פסטות-פירה-קציצות…), וגם אוכל בריא לעצמנו – משימה מאתגרת שיכולה להכשיל את הטובים שבנו, עם כל הרצון הטוב שבעולם. או במילים אחרות – מה שלא פשוט, פשוט לא יהיה. בתיאבון.
רכיבים (כ- 4 מנות)
- 6 בטטות קטנות/4 בינוניות (חתוכות לרצועות דקות (במג'ימיקס) או לקוביות קטנות (למשקיענים)
- 4 גזרים (פרוסים לטבעות (במג'ימיקס) או לקוביות (למשקיענים))
- בצל
- 3 שיני שום
- 3 יחידות בצל ירוק (פרוס לטבעות)
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
רכיבים לתבלון
- 3-4 כפות שמן שומשום לא מזוכך (הגרסה עם הריח המשכר)
- מלח הימליה גס
- פלפל שחור גס
הכנות מקדימות
מאדים בנפרד את הגזר והבטטות. אני אוהבת את האידוי כי הוא גם מהיר וגם שומר על הערכים התזונתיים של הירקות שמאדים. שיטה מהירה ופשוטה לאידוי (כשאין כלי/סיר מיוחד לאידוי)– למלא בסיר מים בגובה של בסך הכל כ-5 ס"מ מים ולהוסיף את הירקות אותם רוצים לאדה. המים רותחים מהר מאוד ונדרשות רק כ4-5 דקות של אידוי עד שהירקות רכים אך עדיין קרנציים (אנחנו לא רוצים אותם מושיים).
אופן ההכנה
מטגנים במחבת גדולה במשך 2-3 דקות את הבצל והשום עם קצת שמן קוקוס, עד להשחמה
מוסיפים את שמן השומשום, את הבצל הירוק ואת הפטרוזיליה ומערבבים כדקה
מוסיפים את הגזר והבטטה המאודים ומקפיצים הכל ביחד דקה-שתיים
מוסיפים לפי הטעם מלח ופלפל. אני אוהבת להוסיף את הכוסברה לאחר סיום הבישול כי כך היא עוד שומרת על הטעם הייחודי שלה (מי שלא אוהב כוסברה – אפשר כמובן לוותר).
מגישים חם. בתיאבון
את המתכון כתבה וצילמה מירב הראל, ליווי תהליכי ריפוי ושינוי.
לרכישה