Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

תבשיל פירות מיובשים על מצע אורז בר

מאת: נירה שניידר, יועצת תזונה, מומחית לריפוי טבעי, M.A. בתזונה הטבעית, מרצה בכירה במכללת רידמן
זמן קריאה: < 1 דקה
מנה צבעונית, חגיגית ומפנקת

צילום: 123RF

Jeliat_In

חומרים:

1 בצל גדול קצוץ
1/2 ק"ג צימוקים
כוס שזיפים מיובשים שחורים ( ללא חרצנים)
כוס משמיש מיובש
100 גרם שקדים קלויים חצויים
1 כוס מים
3 כפות סילאן טבעי 100% ללא תוספת סוכר
קינמון
עלי-דפנה

הכנה:

לאדות את הבצל עד להזהבה.

להוסיף את הצימוקים, שזיפים והמשמשים, להמשיך לאדות כ 5- 8 דקות, להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.

להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל עד להיקוות המים.

להניח על האורז ולפזר את השקדים הקלויים מעל.

אורז בר

להכניס 1 כוס אורז בר שטוף דרך מסננת במי ברז לסיר עם 3 כוסות מים, מעט מלח ומעט פלפל לבן.

להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל כ – 40 דקות ועד להיקוות המים.

להסיר את מכסה הסיר, לפרוס מגבת מטבח, לכסות שוב עם מכסה הסיר ולהשהות כ- 20 דקות.

הערה: ניתן להשתמש בכל דגן אחר כמו: קינואה, אורז אדום

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו