שייק ירוק עם מלון, תאנים טריים וליים
כמה עובדות על תאנים:
1. מקור מצוין לסיבים תזונתיים
2. עשירות באשלגן ולכן נפלאות לבריאות הלב ולאנשים הסובלים מלחץ דם גבוה
3. עשירות בסידן
כיצד לאחסן תאנים
1. רצוי לקנות אותן כשהן כמעט בשלות, אז הן המתוקות ביותר. הן צריכות להיות שמנמנות ומלאות.
2. שימרו במקרר. כיון שהן עדינות מאוד, עדיף לאחסן אותן בצלחת שטוחה ולא לדחוס אחת על השניה.
3. הן יחזיקו לפחות יומיים במקרר
4. כדי להקפיא: קנו כמה קילוגרמים של תאנים, ודאו כי הן בשלות. יש לשטוף היטב ולייבש. אפשר להקפיא אותן שלמות או לחצות לשנים. השתמשו בהן לגלידות ושייקים.
המרכיבים לשייק
3 עלי חסה ערבית או 1-2 עלי מנגולד או קייל
2-3 תאנים טריים בשלים
2-3 כוסות מלון מתוק קר, חתוך גס
מיץ מליים 1 (או מיץ מחצי לימון)
4-6 עלי נענע
1/2 כוס קרח
אופן הכנה
לשים בבלנדר ולערבל היטב.
המלצת המערכת – שימו לב שהרכיבים האיכותיים של השייק מקבלים את היחס שהם ראויים לו. בלנדרים סטנדרטיים מחמצנים את הירקות והפירות ופוגעים בערכים התזונתיים. בלנדר ואקום שומר על כל הערכים התזונתיים של השייק.
המלצת השף: ניתן להוסיף כמה עלים טריים של לואיזה.
המתכון באדיבות ציונה מלמן – שפית אוכל בריא, מנחה סדנאות בישול ואורח חיים בריא