SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

גילינו את סודות המעיים

מאת: נעמה לוי
זמן קריאה: 3 דקות
צליאק, כיבים, צרבות, הליקובקטר פילורי, אבני מרה, קרוהן ואלרגיות למזון. כתבתנו שבה מסדנת "סודות המעיים" של עדיאל תל אורן בתיאטרון גבעתיים עמוסת ידע אודות מערכת העיכול
Jeliat_In

האולם הגדול בתיאטרון גבעתיים היה גדוש כמעט כלו בשבוע שעבר. לא היה זה קהל שהגיע לצפות בהצגה משובבת נפש, כי אם קהל שהגיע לשמוע, לפרטי פרטים, איך עובדת מערכת העיכול. משובב נפש זה לא היה, אבל מחכים ומלמד – בהחלט.

עדיאל תל אורן, שכל ביקור שלו בארץ הקודש עמוס בהרבה מאוד פגישות עם מטופלים (1500 מטופלים בשלושה שבועות !) ובהרצאות, הגיע לסדנה מעט צרוד וניכר היה שככל שמתקדמים עם החומר ויורדים מן הוושט אל המעי, גרונו הולך וניחר. מעודד לגלות שגם סופרמנים מן הזן של תל אורן חולים לפעמים.

אז מה למדנו במשך שש שעות? תל אורן התחיל עם תיאור מדויק ופרטני של כל אחד מחלקיה של מערכת העיכול, שמתחילה כמובן באזור הפה וליתר דיוק בשפתיים. כל מזון שמגיע אל פינו נתקל קודם בשפתיים שלנו, שבמידה ונקרב אליהן מזון שאינו מתאים לאכילה, הן יסמנו לנו בתגובה.

הוא הרחיב ודיבר על חשיבותה של הלעיסה, המהווה את התחנה הראשונה בתהליך העיכול ואף המליץ למי שאינו יכול ללעוס את מזונו כראוי מכל מיני סיבות, לטחון מעט את המזון ולסייע לתהליך העיכול.

לאחר שעברנו איבר איבר: חלל הפה, צינור העיכול, הוושט, הקיבה, המעי הדק והמעי הגס, עבר תל אורן לדבר על מערכת הלימפה (כל מי שעבר ניתוח שקדים פגע באופן בלתי הפיך במערכת החיסון שלו) ועל עיכול של שומנים, פחמימות וחלבונים. לאחר מכן הגענו אל האיבר העסוק ביותר במערכת, הלוא הוא הכבד. כשתל אורן דיבר על מאפייניו של הכבד השומני, ניכר היה שרבים מן היושבים באולם נעו בכסאם באי נוחות. ותל אורן אכן אישש את החשש: רוב האנשים סובלים במידה זו או אחרת מכבד שומני.

דוכן האוכל האורגני של אבא גיל

לחוברת המצוינת שחולקה לבאי הסדנה צורף גם שאלון בריאות מצוין שיכול לתת אינדיקציה ראשונית למצב מערכת העיכול. ההתלבטות היתה קשה: האם לענות עליו עכשיו או להקשיב להרצאה?

תל אורן הדגיש ואמר כי זוהי רק אינדיקציה ראשונית בלבד. יתרה מכך – תל אורן אינו סומך על הבדיקות ה"רגילות" וממליץ על בדיקה מעמיקה שאותה הוא פיתח, FDH Pannel, שלדבריו היא הבדיקה היחידה שבודקת לעומק מספר רב של פרמטרים, כמו למשל סוגים שונים של בקטריות, קנדידה, פטריות, פרזיטים, רמת PH של הצואה, רמת שומן בצואה, רמת סוכר, סיבים, רמה גבוהה של היסטמינים ועוד ועוד. את הבדיקה, לפחות כרגע, לא ניתן לערוך בישראל.

העניינים החלו להתלהט כשתל אורן החל לדבר על מחלות נפוצות של מערכת העיכול: דלקתיות של הריריות, צמיחת יתר של בקטריות במעי הדק, צליאק, כיבים, צרבות, הליקובקטר פילורי, אבני מרה, קרוהן ואלרגיות למזון.

הקהל בסדנה

תל אורן גורס שחלק ניכר מבעיות מערכת העיכול נובע מכך שאנו נחשפים להרבה מדי מזונות אלרגניים, שאותם אנו אוכלים מדי יום. עוף, ביצים, בקר, חיטה, סויה, בוטנים, חלב ועוד. התנזרות של 3-4 שבועות תוריד בצורה משמעותית את רמת הנוגדנים בגוף. איך יודעים לאיזה מהמזונות בדיוק אתם רגישים? מחזירים בכל פעם מזון אחד לדיאטה ובודקים מה קורה. לסובלים מהליקובקטר פילורי, שקיים במילא אצל רובנו, ממליץ תל אורן להימנע עד כמה שניתן משימוש מיידי באנטיביוטיקה ומציע לעבור לתזונה אנטי חומצית.

את הסדנה תל אורן סיים עם סיפור על מטופלת דלת אמצעים מנפאל, אישה מבוגרת שבמשך שנים רבות סבלה מצרבות קשות. מאחר ולא היה באפשרותו לתת לה את כל תוספי התזונה האמריקאיים שהוא נוהג לתת, הוא נאלץ לטפל בה בשיטות פשוטות ובלתי אמצעיות. התוצאות, לדבריו, ניכרו מיד. הוא הורה לה להפסיק באופן מיידי עם כל סותרי החומצה (כולל טבעיים כמו חלב), מאחר וזה מוריד את היכולת של הגוף לייצר מספיק חומצת עיכול ואז מופיעים גאזים; להפסיק לחלוטין משקאות מוגזים (שגם הם מנטרלים חומציות); לאכול 4-5 ארוחות קטנות ביום, כדי להקטין את כמות החומציות הנדרשת; לא לאכול 3-4 שעות לפני השינה (שכן בשכיבה לאוכל קל יותר לחזור אחורה); להפסיק לאכול שוקולד ולשתות קפה (ממריץ חומציות קיבה) ולהימנע משתייה בזמן האכילה.

בדוכן פוקוס מכרו ספרי בריאות

חבל שתל אורן לא נתן המלצות כאלה גם לנו והתמקד בעיקר תוספי תזונה. ריפוי של בעיות עיכול באמצעות תזונה ושינוי הרגלי אכילה וחיים נותן תוצאות משמעותיות, בדיוק כפי שהדגים עם הסיפור על האישה הנפאלית.

שלב השאלות והתשובות היה ארוך ומספק והקהל יכול היה לשאול ככל העולה הרוחו, ותל אורן אף ענה גם על שאלות שלא קשורות ישירות למערכת העיכול, כמו למשל איך כדאי לסנן מים, מה עדיף – שמן קוקוס עם או בלי ריח ועוד ועוד..

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. אפי

    אז אני סקרנית- עדיף שמן קוקוס עם או בלי ריח?

  2. אמנדה ]

    רק תיקון קטן על הנאמר את בדיקת פאנל הצואה ניתן לעשות בארץ

  3. שהם

    השתתפתי בהרצאה של ד"ר אבני בכנס שעבר והוא בפירוש המליץ רק על שמן קוקוס עם ריח.

  4. תחיה ארזי

    היכן ניתן לעשות את פנל בדיקות הצואה בארץ
    ובארצות הברית?
    מאוד חשוב לנו לדעת.
    תודה.
    874

  5. תחיה ארזי

    היכן ניתן לעשות את פנל בדיקות הצואה בארץ
    ובארצות הברית?
    מאוד חשוב לנו לדעת.
    תודה.
    874