SmartKish_Fly
Bari15_Fly

ריבועי פקאן ושוקולד ללא אפייה

מאת: המתכון באדיבות "דני וגלית" - מותג האפייה הבריאה
זמן קריאה: < 1 דקה
בלי להפעיל את התנור... ממתק חלומי בטעם עשיר, טבעוני, ללא תוספת סוכר וללא גלוטן

ריבועי פקאן ושוקולד ללא אפייה. צילום: יח"צ

SmartKish_In

כדי להכין את הממתק הנהדר הבא לא צריך להוסיף סוכר.

התמרים והשוקולד המריר מעניקים לו מתיקות עדינה והטעם – נפלא.

מתאים גם למי שמקפיד על תזונה טבעונית ולמי שנמנע מגלוטן.

לממתקים נוספים ללא אפייה וללא תוספת סוכר:

כדורי שוקולד דלי פחמימה

כדורי תמרים אקסטרה קראנצ'ים

גלידוניות בננה נהדרות

מתכון ריבועי פקאן ושוקולד ללא אפייה

מצרכים לשכבת הבסיס:

200 גרם תמרים מסוג מג'הול מגולענים (כ-10-14 יחידות)

150 גרם חמאת שקדים (כ-3/4 כוס)

2 כוסות פקאן טבעי (200 גרם)

כפית תמצית וניל

מעט מלח

מצרכים לשכבת השוקולד:

50 גרם חמאת שקדים (כרבע כוס)

150 גרם שוקולד מריר איכותי

מצרכים לציפוי:

חצי כוס פקאן טבעי קצוץ גס

הוראות הכנה:

שימו במעבד מזון את חמאת השקדים והתמרים וטחנו באמצעות להב המתכת עד שיהפכו למחית אחידה.

הוסיפו כוס וחצי פקאן, קמצוץ מלח ותמצית וניל והמשיכו לטחון עד שיתקבל מרקם פירורי ורך. אם תצבטו אותו ביד – הוא אמור להתאחד לגוש בקלות.

הוסיפו את חצי כוס הפקאן שנותרה, וטחנו בפולסים בודדים כל מנת שהפקאן שהוספתם יהיה קצוץ בצורה גסה.

הניחו נייר אפייה על גבי תבנית ופזרו את התערובת על הנייר. מעכו אותה, עד שתתקבל שכבת בסיס דחוסה בגובה אחיד.

כעת הכינו את שכבת השוקולד:

ראשית, המיסו את השוקולד המריר. ניתן לעשות זאת בבאן מארי או במיקרוגל (הכניסו ל-15 שניות כל פעם, הוציאו וערבבו, עד שכל השוקולד יימס).

הוסיפו את חמאת השקדים וערבבו עד שתתקבל תערובת מבריקה ואחידה.

שפכו את התערובת מעל שכבת הבסיס ויישרו באמצעות כף.

כעת פזרו מלמעלה את הפקאן הקצוץ שהשארנו לציפוי והכניסו למקפיא לכ-30 דקות.

הוציאו וחתכו לקוביות.

ניתן לשמור בקופסא אטומה במקפיא ולהוציא כחצי שעה לפני שמגישים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו