Jeliat_Fly
Bari15_Fly

רטטוי ירקות צבעוני

מאת: דורות - יצרנית מוצרי תיבול קפואים
זמן קריאה: < 1 דקה
מנה מרשימה שמתאימה להגשה כמתאבן או כליווי למנה העיקרית

רטטוי ירקות חגיגי. צילום: גיא מועלם

Jeliat_In

המתכון הבא לרטטוי ירקות הוא גם מדהים ויזואלית, גם טעים להפליא וגם קל להכנה.

כך תכניסו טאץ' צרפתי לארוחה שלכם ותעשירו אותה במגוון של ירקות, בקלי קלות…

למתכוני בריאות נוספים על בסיס ירקות:

אספרגוס וכרוב ניצנים בתנור

סטייק כרובית בצ'ימיצ'ורי

מגש ירקות צלויים

מתכון לרטטוי ירקות צבעוני

מצרכים לכ-6-8 מנות

3 עגבניות (עדיף מסוג תמר)

2 חצילים קטנים

4 פלפלים אדומים

2 בצלים סגולים

2 זוקיני

לרוטב:

כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות

גמבה קצוצה

כפית שטוחה של מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית סילאן

2 קוביות של בצל קצוץ ומטוגן דורות

לשמן עשבי תיבול:

4 כפות שמן זית

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

5 קוביות של עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות

הוראות הכנה:

ערבבו בתבנית פיירקס עגולה את כל חומרי הרוטב, ופזרו את הרוטב בצורה אחידה בתחתית התבנית.

קלפו את הבצלים והחצילים ופרסו את הירקות כולם לעובי של בין סנטימטר לחצי סנטימטר, באמצעות סכין או בעזרת מעבד מזון עם סכין מתאימה לפריסה.

חממו את התנור לחום של 200 מעלות.

הכניסו לצנצנת קטנה את כל המרכיבים לשמן עשבי התיבול, ערבבו והניחו בצד.

סדרו בתבנית הפיירקס את הירקות, מעל הרוטב, בצורה של ספירלה (התחילו במעגל החיצוני עד שתסיימו את כל הירקות).

פזרו על הירקות חצי מהכמות של שמן עשבי התיבול.

כסו ואפו למשך 20 דקות במרכז התנור.

לאחר מכן הסירו את הכיסוי ואפו עוד 20 דקות, עד שהירקות יקבלו חריכה קלה.

הוציאו מהתנור ופזרו מעל הירקות את שמן עשבי התיבול שנשאר.

הגישו חם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו